Cîlea şi Sălişte, cei mai înjuraţi dintre cei mai înjuraţi

miercuri, 11 ianuarie 2012

Neşansa de a fi pacient în judeţul Vâlcea!

Cîlea şi Sălişte, cei mai înjuraţi dintre cei mai înjuraţi

Tiberiu Pîrnău

Românii suferinzi sunt umiliţi de un sistem medical ticăloşit, putred de corupt şi ineficient. De fapt nefericiţii de români pacienţi sunt umiliţi de o mână de imbecili lacomi care nu se mai satură şi fraudează de ani de zile sistemul de sănătate. Anual în România se strâng din taxe şi impozite, din asigurările de sănătate reţinute angajatorilor şi angajaţilor din această ţară amărâtă, multe miliarde de euro. Foarte multe miliarde de euro ajung la Casa de Asigurări de Sănătate, care trebuie să plătească serviciile medicale prestate în beneficiul pacienţilor de către spitale, cabinete medicale şi alte entităţi de profil. Din câte ştiu, banii pentru salariile personalului medical sunt plătiţi direct de Ministerul Sănătăţii. Teoretic aceşti bani ar trebui să fie suficienţi pentru ca actul medical să existe, să supravieţuiască. Resursele financiare de la CAS se subţiază însă de la sursă la beneficiar. O grămadă de intermediari căpuşează sistemul, la conducerea spitalelor au fost impuşi politruci corupţi ce nu au nici în clin, nici în mânecă cu noţiunile de solidaritate umană, de respect faţă de pacienţi, care habar nu au de Jurământul lui Hipocrate. Probabil că aşa se întâmplă şi la Vâlcea. Pentru că nu-mi explic cum mama naibii de NU EXISTĂ DE NICIUNELE ÎN ACEST SPITAL!!! Dacă ai neşansa să te îmbolnăveşti, tu sau vreu apropiat de-al tău, te loveşti de murdăria sistemului încă de la poarta spitalului, unde nişte grobieni de portari îţi cer pe faţă şpaga aferentă accesului cu maşina în parcarea din curtea spitalului. 10 lei cu chitanţă, 5 lei fără. Dai banu şi intri, cu speranţa că vei ajunge pe mâini bune, iar suferinţa îţi va fi alinată. Dar de unde?!

De-abia acum începe adevăratul coşmar. Până şi la urgenţe nu există medicamente. Un minim de medicamente! Sau poate că au, dar le folosesc aşa, pe sărite, din doi în doi pacienţi. Înclin să cred că nu există. O asistentă tupeistă, ce se trage de şireturi la modul penibil cu medicul de serviciu, te trimite la farmacia din apropiere cu lista aferentă. Bun, eu ruda sau chiar pacientul cu sănătatea în pioneze, merg şi cumpăr medicamentele. În acele clipe înjur sistemul, îi înjur pe hoţii care fură banii din sănătate. Păi cum să nu fiu nervos şi să nu-i bag pe toţi în originile materne, când, dau propriul exemplu, în ultimii ani am plătit pentru mine şi oamenii din firma mea câteva sute de milioane de lei numai pentru asigurările de sănătate. Acum când am nevoie de îngrijiri medicale, când statul trebuie să aibă grijă de mine, după ce eu am plătit ca boul atâţia ani, atâţia bani, mă lovesc de aceste probleme, îmi este trântită uşa în nas şi sunt trimis să-mi cumpăr medicamentele. Pentru că Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea nu are medicamente. Ştiţi, mă gândeam în drum spre farmacia de lângă spital, la domnul Ion Cîlea, la cel care păstoreşte Spitalul Judeţean. Vă imaginaţi ce vorbe de duh i-aş fi transmis în acele momente. Lui, şefei spitalului Georgeta Sălişte, ministrului Sănătăţii, ce să mai, l-am înjurat şi pe Băsescu. Pe toţi la grămadă! Te întrebi: unde sunt fraţilor sutele de miliarde de lei alocate din bugetul de stat pentru plata medicamentelor? Unde s-au dus banii, că medicamentele sunt inexistente?! Şi iarăşi mă întreb, de ce nu se privatizează spitalul? Măcar aşa ştii că trebuie să plăteşti totul, de la aspirină la operaţia cea mai complicată, dar eşti tratat omeneşte, eşti respectat şi nu eşti umilit. Să se păstreze un departament de urgenţă şi unul social, subvenţionate de stat, iar restul serviciilor să fie plătite, că oricum de facto aşa se întâmplă!

Cum să nu te apuce toţi dracii, când am cumpărat şi injecţia şi branula şi, şi, şi... Domnilor mari responsabili din sănătate, dar dacă vine un pacient, un angajat, un contribuabil bolnav, care nu are bani la el, aşa se nimereşte atunci când îl apucă nu ştiu ce durere, ce i se va întâmpla bietului om? Îl veţi lăsa să moară la poarta spitalului pentru că nu are bani de medicamente? Ce veţi face? Nu mai e mult şi probabil că vom trăi astfel de drame. Să dea Dumnezeu să nu am eu dreptate! Să fie foarte clar, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea funcţionează doar datorită cadrelor medicale, medici şi asistenţi, plătite mizerabil dar care îşi fac meseria cu profesionalism şi dragoste faţă de semeni. Bineînţeles că nu toţi, orice pădure are şi uscăturile ei! Sunt şi la Vâlcea destui medici, asistente şi infirmiere, nesimţiţi şi nesimţite, care se comportă execrabil cu pacienţii, care nu-i tratează adecvat decât pe cei care cotizează, cei care dau şpaga de rigoare. Iar pe restul îi lasă de izbelişte! E trist ce se întâmplă, ca un coşmar care nu se mai termină...

PS - Ulterior acestei experienţe nefericite, m-am interesat ce se întâmplă în alte judeţe. Astfel am aflat că în judeţe precum Mureşul sau Clujul (ca să dau doar două exemple) nu eşti trimis să-ţi cumperi medicamente. Atunci, care este problema cu judeţul Vâlcea, domnule Ion Cîlea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe