13 firme de alimentaţie publică din Călimăneşti, Olăneşti şi Rm. Vâlcea au primit amenzi

miercuri, 11 ianuarie 2012

• În urma descoperiri unor nereguli de către o comisie mixtă,

13 firme de alimentaţie publică din Călimăneşti, Olăneşti şi Rm. Vâlcea au primit amenzi

În baza Ordinului prefectului Petre Ungureanu nr. 472/14 decembrie 2011, o comisie mixtă a verificat unităţile turistice de cazare şi alimentaţie publică din judeţul Vâlcea în perioada sărbătorilor de iarnă. Astfel, verificările au scos la iveală un număr mare de nereguli care au impus continuarea acestuia peste termenul prevăzut iniţial, respectiv 5 ianuarie 2012.

Concret, în perioada 19 decembrie 2011 - 5 ianuarie 2012,comisia mixtă formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Direcţiei de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului precum şi din inspectorii de autorizare şi control pentru judeţul Vâlcea din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a controlat 23 de societăţi comerciale din Călimăneşti-Căciulata, Olăneşti şi Rm. Vâlcea. Au fost constatate atât deficienţe în domeniul igienico-sanitar la unităţile de alimentaţie publică cât şi neconformităţi privind condiţiile de clasare turistică a unităţilor de de cazare, pentru toate acestea fiind aplicate sancţiuni contravenţionale cu amendă la 13 societăţi şi cu avertisment la 16 societăţi.

Cea mai mare amendă a fost cea aplicată unei unităţi din Rm. Vâlcea, de la 3000 la 6000 lei, conform art. 42, lit. n (neetichetarea produselor alimentare, aditivilor, coloranţilor, suplimentelor alimentare, alimentelor cu destinaţie specială, în conformitate cu normele în vigoare) din HG nr. 857/2011, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, cu posibilitatea de plată în 48 de ore a sumei ce reprezintă jumătate din minim. Produsele neconforme din punct de vedere igienico-sanitar au fost scoase de la consum şi distruse de către o societate autorizată, actul doveditor în acest sens fiind prezentat Direcţiei de Sănătate Publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe