S-a terminat vacanţa pentru chimiste

duminică, 8 ianuarie 2012

S-a terminat vacanţa pentru chimiste

• elevele lui Radu Voina joacă miercuri la Brăila prima partidă oficială a anului 2012 şi se gândesc deja la disputele din Liga Campionilor

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea vor juca miercuri, de la ora 11.00, prima partidă oficială a anului 2012, la Brăila, în faţa formaţiei locale, Dunărea. Meciul va conta pentru etapa a VIII-a a Ligii Naţionale feminine, al cărei lideră este gruparea vâlceană, cu punctaj maxim. Şi brăilencele stau bine în clasament, pe ultima poziţie a podiumului, cu numai un punct mai puţin faţă de Oltchim. În cazul în care Dunărea se va impune, elevele lui ardu Voina pot pica până pe locul III. Totuşi, elevele lui Radu Voina sunt favorite clare la victorie, campioana en-titre a României având avantajul diferenţei mari de valoare. Pentru Oltchim nu va evolua Adina Meiroşu, handbalistă care a suferit a şaptea operaţie la ambii genunchi din carieră. Interul chimist s-a accidentat în chiar ultimul minut al meciului contra Cubei de la Campionatul Mondial de tristă amintire din Brazilia. A jucat şi în restul partidelor de la mondiale dar ajunsă în România s-a constatat că se rupsese o parte din cartilagiul genunchiului stând. Adina a fost operată şi nu a făcut deplasarea alături de colegele sale pentru primul cantonament al iernii, din Turcia.

Meiroşu va rata următoarele partide de campionat dar speră să fie aptă de joc la debutul Oltchimului în această ediţie a grupelor principale ale Ligii Campionilor. Şi Ramona Farcău are probleme medicale, la tendonul ahilian dar are şanse mai mari să intre în teren. Altfel, Radu Voina mai are la dispoziţie trei săptămâni pentru a pregăti debutul în grupele principale ale Ligii Campionilor. Tehnicianul vâlcean va miza mult pe pivotal Vetkova, care va trebui să suplinească lipsa Ionelei Gâlcă, gravidă. În luna ianuarie, Oltchim va mai juca pe propriul teren cu HCM Baia Mare (14 ianuarie), la Deva cu Cetate (18 ianuarie) „acasă" cu CSM Ploieşti (21 ianuarie) în deplasare cu Neptun Constanţa (25 ianuarie) şi, în fine, pe propriul teren cu Oţelul Galaţi (28 ianuarie). Situaţia se complică şi mai mult în luna februarie a anului viitor, atunci când Oltchim va juca şi în Liga Campionilor primele meciuri din grupele principale. În cea de-a doua lună a anului, Oltchim va juca în cea mai tare competiţie din Europa în deplasare la Krim Ljubljana şi Metz şi pe propriul teren cu Metz şi Buducnost Podgorica. În Liga Naţională, campioana României ar trebui să dispute alte patru partide dar este posibil ca măcar una dintre ele să fie reprogramată la solicitarea conducerii echipei vâlcene.
Victorii pe linie în Antalya

Oltchim Râmnicu Vâlcea a reuşit să se impună în toate partidele amicale pe care le-a susţinut în Antalya, acolo unde a avut loc cantonamentul de iarnă. Chimistele au câştigat primul meci contra turcoaicelor de la Turkiye Genc Milli Tankim la un scor care ne scuteşte de prea multe comentarii: 24 - 46. În partida a doua elevele lui Voina au jucat în compania vicecampioanei României, Jolidon Cluj de care au dispus cu 32-29. În fine, nici Ankara Cankaya Belediyesi ANKA Spor Kulubu nu le-a putut face faţă oltencelor care au câştigat cu 37-20. Probleme şi mai mari au avut norvegienele de la Wang Toppidrett, care au încasat un sec 22-48. După închiderea ediţiei, Oltchim a mai jucat un meci contra organizatoarei turneului din Turcia, Antalya Muratpasa Belediyesi Spor Kulubu.

Huţupan, din nou în teren?

Portarul de legendă al Oltchimului, Luminiţa Huţupan Dinu, are şansa să revină în teren după ce a născut acum doi ani. Votată cel mai bun portar al lumii în 2011, Luminiţa Huţupan Dinu are în palmares trei trofee de Liga Campionilor, cucerite cu Krim Ljubljana (2001, 2003), respectiv Kometal Skopje (2002). "Luminiţa îşi doreşte foarte multe să revină, noi am fi de acord, dar să nu uităm că sunt mai bine de doi ani de când a renunţat la handbal, iar între timp a şi născut. Practic, ar fi ca şi cum ar lua-o de la început cu pregătirea. Toată lumea vorbeşte despre asta, dar cel mai important este ca ea să poată. Noi plecăm joi în Turcia, în cantonament, iar ea va rămâne să se pregătească. Va avea nevoie de timp să revină la forma extraordinară, care a consacrat-o", a declarat tehnicianul Radu Voina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe