Primarul Gheorghe Popa va finaliza în 2012 lucrările la piaţa centrală

miercuri, 21 decembrie 2011

• În comuna Tetoiu,

Primarul Gheorghe Popa va finaliza în 2012 lucrările la piaţa centrală

Recent, primarul comunei Tetoiu, Gheorghe Popa, a spus că în acest an a executat lucrări de asfaltare a unui drum de de 2,5 km în satul Popeşti, în această zonă fiind construit şi un pod din beton armat. „În momentul de faţă se lucrează la piaţa centrală din satul Tetoiu, lucrările vor fi finalizate în anul 2012. S-a amenajat un punct muzeistic în satul Ţepeşti. De asemenea se lucrează la modernizarea a 9 km de drumuri în satul Popeşti. Cu plăţile stăm bine, furnizorii îi avem achitaţi, iar personalul ce aparţine de primărie este cu plata la zi. Şcolile au fost reabilitate, au autorizaţie de funcţionare, cadre bine pregătite, activitatea se desfăşoară în condiţii foarte bune. Dispensarul medical funcţionează, avem două doctoriţe bine pregătite profesional, o ambulanţă, un cabinet stomatologic, o farmacie. Şi în acest an vom asigura cadouri pentru copii comunei noastre, de altfel ca în fiecare an", a precizat primarul Gheorge Popa.
Primarul comunei Tetoiu ne-a mai declarat că în 2011 au început lucrările de refacere a podului peste Valea Româneasa, situat pe drumul DJ 676G Zătreni-Măneasa.

„Acest drum judeţean face legătura între satele comunei Tetoiu şi reprezintă pentru aceste comunităţi o legătură directă între ele cât şi cu localităţile învecinate. Drumurile care fac legătura între satele acestei comune, traversează Valea Româneasa pe podul din lemn existent la kilometrul 14, care se află într-o avansată stare de degradare şi nu mai prezintă siguranţă în exploatare. Această vale are un caracter torenţial izolând astfel gospodăriile situate pe malurile văii şi creând dificultăţi în asigurarea unui mod de viaţă normal pentru locuitorii acestei zone. Înlăturarea acestor neajunsuri presupune relizarea unui pod din beton armat peste Valea Româneasa, pe drumul judeţean 676G, care va asigura şi îmbunătăţi condiţiile de viaţă şi de trafic ale populaţiei din zonă. Odată cu asigurarea accesului sigur şi rapid prin refacerea acestui pod, toată zona de pe malul drept al pârâului Sasa se va dezvolta şi prin punerea în valoare a agroturismului. Drumul judeţean 676G constituie cea mai scurtă cale rutieră de acces în satul Popesti, aflat pe malul drept al pârâului Sasa, străbătând satele comunei de la un cap la celălalt. În perioadele bogate în precipitaţii, circulaţia se efectuează cu dificultate, iar locuitorii sunt obligaţi să ocolească pe alta rută, pentru a ajunge la instituţiile publice, la staţiile de autobuz ale mijloacelor de transport în comun, poliţie, dispensar, biserică şi şcoală", ne-a spus primarul Gheorghe Popa.

(P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe