Primăria Ioneşti în centrul unui scandal naţional de corupţie

miercuri, 21 decembrie 2011

Edilul Constantin Neagoie nu este străin de acest caz:

Primăria Ioneşti în centrul unui scandal naţional de corupţie┬á

Procurorii DNA Cluj l-au trimis în judecată pe Călin Stoia, cercetat în cauza în care este acuzat şi primarul municipiului Cluj Napoca, Sorin Apostu, într-un alt dosar după ce ar fi promis unor persoane că va interveni pe lângă funcţionari publici din Guvern pentru alocarea de bani prin HG pentru comuna vâlceană Ioneşti.┬á

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj l-au trimis în judecată pe Călin Stoia în acest dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, informează, miercuri, DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii stabilit că, în 28 august 2011, Călin Stoia a lăsat să se creadă faţă de un denunţător (se pare că este vorba despre omul de afaceri Ionel Giuran ÔÇô patron al SC ONLISERV SRL, cel care┬á deţine şi funcţia de preşedinte al Filialei Vâlcea a Partidului Conservator) că are influenţă, prin intermediul unor persoane, asupra unor funcţionari publici cu atribuţii de decizie în cadrul Guvernului pe care îi poate determina să aprobe alocarea prin hotărâre de Guvern a unei sume de bani pentru Primăria comunei Ioneşti, judeţul Vâlcea. Suma ar fi fost provenită din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe anul 2011. De această afacere nu este străin nici primarul din Ioneşti, controversatul Constantin Neagoie.

Demersul denunţătorului s-a realizat în numele reprezentanţilor unei societăţi comerciale care erau interesate în decontarea unor lucrări de reabilitare a unor drumuri comunale efectuate în perioada 2008-- 2009.

Călin Stoia i-a comunicat denunţătorului că va interveni doar dacă persoanele care urmau să facă demersuri pe lângă funcţionarii publici în cauză vor primi 100.000 de euro, adică 10% din valoarea totală a sumei solicitate.

Cu toate acestea, Primăria comunei Ioneşti nu a primit în anii 2010 şi 2011 sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

Datoriile Primăriei Ioneşti către firmele de construcţii:

- SC ONILSERV SRL: 1.052.344,50 lei noi (numai o parte din datoria pe care Primăria Ioneşti a avut-o către firma respectivă, pentru lucrarea de asfaltare a sectorului de drum comunal Fişcălia-Rădoi-Tudor, realizată încă din toamna anului 2008);
- SC STRABAG SRL: 10.597.659,95 lei noi, pentru alte lucrări de asfaltare executate în comuna Ioneşti;
- SC ONILSERV SRL: 874.623,58 lei noi, pentru lucrările executate la sediul Primăriei Ioneşti, mai exact, pentru construirea unui nou sediu;
- SC ONILSERV SRL: 1.322.195, 73 lei noi pentru lucrările executate la Şcoala din Ioneşti - Cherăşti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe