Ministrul Funeriu îi pune la zid pe primarii Opoziţiei

miercuri, 21 decembrie 2011

Ministrul Funeriu îi pune la zid pe primarii Opoziţiei

Întrebat fiind în conferinţa de presă susţinută zilele trecute la Căciulata, Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei, a declarat că nu Guvernul sau ministerul pe care îl conduce este de vină că multor profesori navetişti nu li s-au dat de multe luni, poate chiar şi un an, banii pentru transport, ci primăriile în subordinea cărora se află şcolile.

În ultimul timp astfel de practici s-au înmulţit şi reacţia profesorilor navetişti a fost pe măsură şi au acţionat în instanţă primăriile. Până la soluţionarea judecătorească a acestor probleme profesorii bagă în continuare mâna în buzunarul propriu ca să se ducă la serviciu.

Ministrul Funeriu a declarat că este la curent cu aceste practici şi recomandă primarilor să nu mai facă astfel de jocuri politice murdare. În afară de mici excepţii neplata profesorilor este întâlnită mai ales la primarii Opoziţiei. Prin aceste măsuri se doreşte ca în anul electoral 2012 să fie creată o stare de tensiune artificială în care să fie împlicat învăţământul, profesorii, elevii, familiile acestora şi aşa mai departe.

Daniel Funeriu acceptă faptul că unele primării au dificultăţi financiare, dar n-o să fie niciodată indulgent cu acei primari care investesc în clădirea Primăriei şi o fac de 5 stele şi, la extrema cealaltă, au în localitate şcolile într-o stare jalnică, motiv pentru care tot stau cu mâna întinsă după fonduri. În acest sens, ministrul Educaţiei a dat exemplul pozitiv al primarului din localitatea argeşeană Lereşti, unde primarul de acolo a pus şcoala pe primul plan şi primăria pe unul secund. „Deci, se poate, pentru că omul sfinţeşte locul !", a concluzionat ministrul Funeriu.

(www.criterii.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe