Bani falşi în Râmnicu Vâlcea

miercuri, 21 decembrie 2011

Bani falşi în Râmnicu Vâlcea

Febra cumpărăturilor din această perioadă, face ca vigilenţa fiecărui cetăţean să scadă considerabil din cauza stresului. Această particularitate este sesizată foarte uşor de cei rău intenţionaţi şi a căror îndeletnicire este strâns legată cu latura infracţionala.
Perioada actuală, faţă de aceea din perioada similară anului trecut, ne aduce în vedere faptul că infracţionalitatea ce vizează „falsul de monedă" este în scădere, doar că nu trebuie neglijate ultimele evenimente negative de această natură întâmplate în apropierea judeţului nostru.
Pentru a nu avea neplăceri, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea recomandă tuturor cetăţenilor să fie atenţi la bani.

Persoanele care plasează bani falşi acţionează fără a se teme de rigorile legii, această perioadă fiind una propice punerii în circulaţie de către infractori nu doar a monedelor româneşti, ci şi euro, luând în considerare că acum fluxul românilor care se întorc în ţară s-a mărit considerabil.
Când mergeţi la cumpărături, priviţi cu atenţie bancnotele pe care le primiţi ca rest, dacă sunteţi în calitate de cumpărător, iar cei ce primesc banii, respectiv vânzătorilor sau administratorilor societăţilor comerciale, de asemenea le sugerăm o atenţie sporită.
Verificaţi cu răbdare bancnotele pe care le primiţi şi dacă aveţi dubii în privinţa unora dintre acestea, verificaţi-le la cea mai apropiată casă de schimb valutar (verificaţi ca bancnotele să nu aibă înscrise două serii diferite).
Dacă aveţi suspiciunea că deţineţi o bancnotă falsă, nu încercaţi să o plasaţi mai departe. Atunci veţi intra în categoria infractorilor care pun în circulaţie valori falsificate.

Reţineţi semnalmentele, accentul, precum şi mijlocul de transport (număr de înmatriculare, culoarea maşinii, marca, etc.) cu care se deplasează persoana care v-a plasat bancnote false.
Un incident specific de plasare de bani falşi a avut loc la data de 20 decembrie, în incinta unui supermarket din municipiul Rm. Vâlcea.
Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Rm Vâlcea au fost sesizaţi de către Alexandra O., de 23 ani, vânzătoare în cadrul unei societăţi comerciale din localitate, cu privire la faptul că, o persoană de sex masculin, i-a oferit o bancnotă de 100 lei ce pare a fi falsificată, cu ocazia cumpărării mai multor produse.
Bancnota a fost ridicată în vederea cercetărilor, iar cauză au fost întocmite acte procedurale, urmând a se efectua verificări pentru stabilirea provenienţei acesteia şi a persoanelor implicate în plasarea de bani falşi.

Cercetat pentru comercializare materiale pirotehnice

La data de 20 decembrie, ora 10.00 poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băbeni, l-au identificat pe Vasile S., de 43 ani, din judeţul Galaţi, în timp ce încerca să comercializeze 400 de petarde cu trei focuri marca K0203 T, pe strada Dragoş Vrânceanu.
În cauză au fost întocmite acte premergătoare, conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, urmând ca după finalizarea cercetărilor să se dispună soluţii procedurale prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Valcea.
În aceeaşi zi, ora 14.00, în urma unei acţiuni desfăşurate de lucrătorii Postului de Poliţie TF Govora pe trenuri şi în staţiile CF din zona de activitate, Vasile S. a fost surprins şi de poliţiştii feroviari în timp ce încerca să comercializeze 300 petarde cu trei focuri şi desfăşura activităţi de comerţ cu amănuntul fără forme legale. În cauză s-a procedat la ridicarea în vederea confiscării a celor 300 petarde iar bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru deţinere şi comercializare produse pirotehnice, riscând pedeapsa cu închisoare de până la un an.
Poliţiştii din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase atrag atenţia asupra modului de deţinere şi comercializare a produselor pirotehnice, deoarece numai societăţile comerciale şi persoane fizice autorizate pot oferi spre vânzare obiecte artizanale şi de distracţie din categoria I.

Accidente rutiere soldate cu victime

La data de 20 decembrie, ora 19:30, George C., de 57 ani, din Rm. Vâlcea, a condus autoturismul proprietate personală, pe DN 7, în localitatea Budeşti, din direcţia Rm. Vâlcea-Piteşti, iar la km 170+50 m a acroşat cu oglinda dreaptă pe numitul Constantin N., de 81 ani, din localitate, care se deplasa în calitate de pieton, pe direcţia de mers a autoturismului.
În urma impactului a rezultat rănirea gravă a pietonului, acesta fiind diagnosticat cu politraumatism, traumatism toracic şi traumatism şold dreapta.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultat negativ, iar ambilor bărbaţi li s-au recoltat probă biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Tot ieri, ora 17:05, Aurel G., de 54 ani, din municipiul Rm. Vâlcea, în timp ce conducea autoturismul marca Toyota, pe B-dul N. Bălcescu, la intersecţia cu strada Mărăşeşti, nu a acordat prioritate de trecere lui Miron D., de 71 ani, din localitate, angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal semnalizat corespunzător.
În urma impactului a rezultat rănirea gravă a lui Miron D., care a fost transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea în vederea acordării de îngrijiri medicale, unde au fost diagnosticat cu fractură maleolă dreapta, fără deplasare şi contuzie cot drept.
Tuturor persoanelor implicate în accident le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe