Sparle si soparle

duminică, 18 decembrie 2011

Sparle si soparle

• Domnul Covercă Virgil, director general al Forestcov, a dezvăluit recent unei publicaţii naţionale cu ce se ocupă firma sa: „Cele cinci încărcătoare frontale Komatsu WA 100M şi un stivuitor lucrează în regim de şantier, adică zi lumină. Transportul materialului lemnos brut de la exploatările forestiere din toată ţara pana la fabrica si apoi de aici pana in portul Constanta, unde materialul prelucrat sub forma de dulapi este incarcat pe vapor, este asigurat de o flota de zece autocamioane Scania. Pentru a preveni aparitia mucegaiului in timpul transportului pe apa, tot materialul lemnos este in final tratat prin scufundarea intr-o solutie de apa cu antiseptic timp de un sfert de ora.

Din lemnul de fag se obtine o mobila de foarte buna calitate, iar 80-90% din cantitatea de cherestea de acest tip este comandată de către producători din Orient, Egiptul fiind unul din marii producători de mobilă pentru Statele Unite." În traducere liberă: Covercă, în complicitate cu funcţionari dubioşi ai statului român, defrişează la greu pădurile Vâlcii (şi nu numai) şi exportă după aceea buştenii în străinătate. Asta da afacere!

• În „stilul" său caracterisc, primarul Romeo Rădulescu pregăteşte un nou mega-chiolhan, la fel cum a făcut în urmă cu o lună, de ziua sa de naştere. Profitând de „prietenia" cu oamenii de afaceri de la OK, primarul Rădulescu va organiza luni, 19 decembrie, un chef la Vila de Protocol de la Bujoreni care va fi sponsorizat de aceeaşi firmă, aşa cum s-a întâmplat şi la aniversarea edilului-şef de la Restaurantul OK Zăvoi. Singura problemă este că Don-Romeo nu va aduna nici 50 de invitaţi, semn că oamenii de la PDL dar şi din Primăria Râmnicului încep să fugă de pe „corabia" care se scufundă.

• Dacă dai căutare pe Google termenul „curvă vâlcea" îţi apare de mai multe ori la loc de frunte chipul... deputatului PSD Vasile Bleotu. În schimb, dacă vrei să cauţi poze la cuvântul „pupincurist", prima pagină de pe Google îţi afişează fotografia unui (ne)cunoscut director de cotidian local din Vâlcea. În fine, căutarea termenului „mafiot vâlcea" îţi aduce o gramadă de surprize pentru că dai peste poza... deputatului Cristian Buican.

• Prin intermediul acestei scurte note jurnalistice, solicităm Primăriei Râmnicu Vâlcea să se transmită: dacă transportul de material lemnos, cu camioane grele, prin buricul târgului este autorizat de către instituţie? Concret, de luni de zile camioane marca Scania aparţinând societăţii Forestcov din Păuşeşti Otăsău tranzitează Calea lui Traian din municipiu, la ore la care circulaţia în oraş este infernală. Întrebare: deţine sau nu societatea cu pricina autorizaţie de tranzitare a a municipiului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe