Societatea CONEXVIL SA, copleşită de complexitatea lucrărilor de la Colegiul “Alexandru Lahovari

duminică, 18 decembrie 2011

• Se poate pierde finanţarea europeană!

Societatea CONEXVIL SA, copleşită de complexitatea lucrărilor de la Colegiul “Alexandru Lahovari"

Nicu Trandafir

SC CONEXVIL SA, societatea care a câştigat licitaţia privitoare la reabilitarea clădirii de patrimoniu naţional în care funcţionează Colegiul Naţional “Alexandru Lahovari", nu mai reuşeşte să ţină pasul cu termenele asumate în contractul semnat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea. Constructorul este de-a dreptul copleşit de complexitatea acestui proiect şi de nenumăratele lucrări “neeligibile". De asemenea, situaţia financiară din ce în ce mai precară a constructorului determină întârzieri majore.

Petre Bădârcea: “Vom termina în termenul contractual"

Cu toate acestea, Petre Bădârcea, directorul societăţii s-a declarat convins (într-o declaraţie dată colegilor de la “Jurnal Vâlcean") că investiţia va fi finalizată în termenul contractual: “Este o clădire de patrimoniu şi normal că trebuie respectate toate procedurile aferente acestui tip de clădiri. Dar nu numai faptul că este o clădire de patrimoniu prezintă particularităţi ale lucrării, ci şi consolidarea clădirii. Pe parcursul lucrărilor, chiar dacă suntem la început, am întâlnit destule necorelări între scriptic şi faptic, pentru că aşa se întâmplă la orice clădire de acest gen. Nu poţi să prevezi tot ce a fost acoperit şi au fost multe intervenţii de-a lungul timpului la această clădire. Nu putem acum să spunem care va fi valoarea costurilor neeligibile sau dacă vor fi, pentru că sunt şi lucrări prinse în plus şi în minus. Noi vom termina în termenul contractual sută la sută (??? - nr)", a afirmat directorul Petre Bădârcea. Totodată, potrivit aceleiaşi surse, edilul Râmnicului a declarat că lucrarea este extrem de dificilă, constructorul fiind nevoit să respecte normele impuse de Ministerul Culturii.

Primarul Râmnicului: “Sunt probleme la acoperiş"

Rome Rădulescu a mai spus că au apărut şi lucrări ascunse, o parte din cheltuieli fiind probabil neeligibile, dar a subliniat importanţa reabilitării Colegiului, care în opinia sa ar trebui să mai ţină încă 100 de ani: “Este o lucrare destul de grea, deoarece trebuie respectate normele impuse de Ministerul Culturii. Practic, toate materialele folosite sunt materiale tradiţionale. Se tencuieşte în mod tradiţional, adică nu se folosesc plăci de ghips carton şi este destul de delicat. Lucrarea avansează. Durata de execuţie a lucrărilor este de doi ani şi jumătate. Ele au început anul trecut. Valoarea proiectului este undeva în jur de 3 milioane de euro cu tot cu dotări. O să vedem la sfârşit suma exactă, deoarece toate lucrările de patrimoniu pot să aibă lucrări ascunse şi avem deja câteva în cazul Colegiului Lahovari. O parte din cheltuieli vor fi neeligibile, dar consider că cel mai important lucru este că reuşim să reabilităm acest Colegiu, pentru că el trebuie să mai ţină cel puţin 100 de ani. Are deja 120 de ani, pe care îi sărbătorim în acest an, aşa că trebuie să-l păstrăm. Sunt şi câteva probleme de exterior şi la acoperiş. Sunt câteva fisuri care trebuie injectate cu o răşină specială, însă nu se va modifica deloc arhitectura clădirii", a afirmat primarul Romeo Rădulescu.

 Valoarea proiectului

Proiectul “Reabilitare şi modernizare clădire Colegiu Naţional Alexandru Lahovari" este finanţat în cadrul Programului Operational Regional, Axa pioritară 3 - “Imbunatăţirea infrastructurii sociale", Domeniul major de intervenţie 3.4 - “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă".

Obiectivele proiectului constau in reabilitarea şi modernizarea clădirii Colegiului Naţional "Alexandru Lahovari", precum şi modernizarea şi dotarea infrastructurii educaţionale a acestei instituţii de învăţământ.┬áProiectul vizează reabilitarea şi modernizarea corpului AC1 - AC4, suprafaţa totală reabilitată fiind de 5245,02 mp, şi achiziţia de dotări şi echipamente IT. De asemenea, se urmareşte creşterea numărului de elevi beneficiari ai serviciilor educaţionale oferite de colegiu de la 1030 la 1112 şi creşterea numărului elevilor cu dizabilităţi care studiază în cadrul acestei instituţii de la 0 la 15.

Pentru reabilitarea clădirii s-au propus lucrări de structură, de arhitectură, amenajarea a două grupuri sanitare, înlocuirea instalaţiilor termice şi a instalaţiilor electrice.

Valoarea totala a proiectului: 17.005.614,41 lei
Valoarea contribuţiei nerambursabile alocate: 14.023.922,94 lei.
Perioada de implementare a proiectului: 36 de luni, începând cu data de 18 martie 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe