Primarul Ion Stoican va extinde cu 6 km alimentarea cu apă în satul Bistriţa

duminică, 18 decembrie 2011

• În comuna Costeşti,

Primarul Ion Stoican va extinde cu 6 km alimentarea cu apă în satul Bistriţa

Primarul comunei Costeşti, Ion Stoican, are în derulare un proiect privind construirea unui pod din beton armat peste râul Bistriţa, lângă Mănăstirea Bistriţa. Investiţia are o valoare de 400.000 lei, fondurile fiind asigurate din bugetul local. O altă lucrare ce se va realiza în localitatea Costeşti este extinderea alimentării cu apă pe o lungime de 6 kilometri în satul Bistriţa. Fondurile au fost obţinute pe HG 577/1997, valoarea investiţiei fiind de 2 milioane de lei. Au fost obţinute toate avizele, iar în vara anului 2012 se estimează că se vor finaliza toate lucrările.
Primarul Ion Stoican ne-a mai informat că aşteaptă, prin programul „10.000 de kilometri de drumuri comunale şi judeţene" asfaltarea DC Costeşti-Bărbăteşti, care scurtează, practic, distanţa dintre cele două comune, prin evitarea drumului naţional.

Săptămâna trecută, autorităţile locale au primit vizita în teren a două firme, care au analizat drumul de 2,8 kilometri ce va urma să fie asfaltat. În plus, în satul Costeşti, va fi construită şi o nouă grădiniţă, care va deservi un număr de 60 de copii. Pe de altă parte, alesul social-democrat Ion Stoican ne-a mai precizat că, pe 1 august, a început la Costeşti un program interactiv şi educativ, la care vor participa câteva sute de copii. „Dimineaţa, copiii sunt luaţi cu microbuzul primăriei şi, în centrul localităţii, cei mici joacă tenis, învaţă să meargă cu bicicleta, fac desene pe asfalt, cu scopul de a se integra mai uşor în societate. Acest program este coordonat de o franţuzoiacă şi se derulează de câţiva ani în comuna noastră", a declarat primarul Ion Stoican.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe