Echipa României are şapte variante pentru Olimpiadă

duminică, 18 decembrie 2011

• Handbal feminin

Echipa României are şapte variante pentru Olimpiadă

Delegaţia României prezentă la Campionatul Mondial de handball feminine s-a întors din Brazilia, cu mult mai devreme decât spera selecţionerul Radu Voina. Româncele au ajuns numai până în faza optimilor de finală, acolo unde au fost eliminate de Croaţia, după ce obiectivul propuse fusese clasarea cât mai sus, pentru o calificare facilă la Jocurile Olimpice de anul viitor. Îndeplinirea obiectivului pare acum numai un vis foarte greu de obţinut.

Adversari puternici, şanse minime

În condiţiile în care încă mai sunt câteva necunoscute, şapte sunt variantele de grupă de calificare la Olimpiada de la Londra, toate dificile pentru România. Nici măcar în una din variante ţara noastră nu va fi organizatoare a turneului, lucru care le scade drastic şansele de calificare elevelor lui Voina şi Huţupan. Dacă Norvegia a câştigat aseară Campionatul Mondial, după finala contra Franţei iar Angola se va impune în Cupa Africii, în ianuarie, România va avea următoarea grupă: Franţa (organizatoare), Muntenegru, Japonia.

Celelalte variante sunt:

Varianta 2
Franţa (organizează turneul)
Croaţia
ROMÂNIA
Japonia
Dacă Norvegia câştigă aurul mondial, Angola nu triumfă în Cupa Africii şi tot Angola cîştigă meciul pentru locurile 7-8 cu Croaţia, de azi.

Varianta 3
Franţa (organizează turneul)
Angola
ROMÂNIA
Japonia
Dacă Norvegia câştigă titlul mondial, Angola nu ia aurul în Cupa Africii, iar în meciul pentru locurile 7-8, Croaţia trece de africance.

Varianta 4
Danemarca (organizează turneul)
Muntenegru
ROMÂNIA
Japonia

Dacă Franţa câştigă Campionatul Mondial, Danemarca învinge Spania în finala mică, iar Angola triunfă în Cupa Africii.

Varianta 5
Spania (organizează turneul)
Muntenegru
ROMÂNIA
Japonia
Dacă Franţa câştigă Campionatul Mondial, Spania câştigă medaliile de bronz şi Angola triumfă în Cupa Africii.

Varianta 6
Danemarca (organizează turneul)
Suedia
ROMÂNIA
Japonia
Dacă Franţa câştigă Campionatul Mondial, Danemarca ia bronzul în Brazilia şi Angola nu cîştigă Cupa Africii

Varianta 7
Spania (organizează turneul)
Suedia
ROMÂNIA
Japonia
Dacă Franţa câştigă Campionatul Mondial, Danemarca ia bronzul în Brazilia şi Angola nu câştigă Cupa Africii

Voina mai speră

Radu Voina mai speră la o calificare miraculoasă şi spune că nu s-a gândit la demisia din funcţia de selecţioner: „Nu e important un om, o demisie, important e ce se poate face, dacă se poate face ceva pentru ca această echipă să mai existe. Mai participăm la o calificare, va fi foarte greu, să sperăm că vom mai fi capabili să ne calificăm. Vedeţi cumva o altă generaţie care să poată ţină stindardul sus în afară de asta? Trebuie pus degetul pe rană, nu mai trebuie astupată rana şi rana este penuria de jucătoare de mare valoare din România, e clar. În generaţia 2005 erau 13 jucătoare care evoluau afară, acum sunt doar Cristina Vărzaru şi Tereza Pâslaru. S-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Am venit mai devreme acasă, trebuia să venim mai târziu. Am plecat cu alte gânduri şi ne-am întors cu această nerealizare a obiectivului. Probabil că se vor trage nişte concluzii, sperăm că vor fi cele adevărate. De orice pot fi acuzate fetele care au jucat şi noi staful tehnic, mai puţin că nu s-a dorit. A contat lipsa jucătoarelor care nu au putut să vină. Am avut un obiectiv de performanţă care în ciuda pesimismului general se mai poate realiza. Vor fi păreri pro şi contra, trebuie să răspundem la toate".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe