Primarul Nedelcu din Drăgăşani a semnat doua noi contracte în valoare totală de 8.867.587 lei

miercuri, 14 decembrie 2011

În cadrul Programului Operational Regional

Primarul Nedelcu din Drăgăşani a semnat doua noi contracte în valoare totală de 8.867.587 lei

În data de 14 decembrie 2011, a avut loc semnarea a două contracte de finantare care fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana(PIDU), depus de orasul Dragasani in cadrul domeniului major de intervenţie 1.1-Planuri integrate de dezvoltare urbană, sub-domeniul Centre urbane.
Contractele au fost parafate de Marilena Bogheanu- director al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia si Cristian Nedelcu, primarul orasului Dragasani.

Contractele semnate sunt urmatoarele:
- „Modernizarea infrastructurii fizice a serviciilor sociale in municipiul Dragasani" in valoare totala de 3.607.582,35 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 2.725.291,80 lei ( 646.416,46 euro).
Proiectul isi propune infiintarea un centru de ingrijire de zi pentru varstnicii din Dragasani, cu o capacitate de 50 de persoane zilnic.
Amenajarea centrului social se va realiza prin supraetajarea cladirii parter in care functioneaza cantina sociala si realizarea unui nivel mansardat functional.
- „Reabilitarea muzeului viei si vinului, monument istoric in municipiul Dragasani" in valoare totala de 5.260.004,87 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 4.159.220,72 lei (986.532,43 euro).
Prin implementarea proiectului se urmareste introducerea Muzeului Viei si Vinului din Dragasani in circuitul cultural al judetului.

Lucrarile propuse pentru reabilitare au in vedere:
• mentinerea compartimentarii interioare.
• reparatii la sarpanta cu inlocuirea elementelor deteriorate.
• cresterea performantei energetice a cladirii,
• se vor realiza lucrari de instalatii electice, sanitare si de climatizare.
• procurarea unei instalatii de alarma in caz de incendiu, o instalatie antiefractie si un stingator.
Planul Integrat de Dezvoltare Urbana depus de Primaria Dragasani mai contine alte doua proiecte aflate in stadii avansata de evaluare, respectiv Dezvoltarea si modernizarea iluminatului public si spatiilor verzi in Dragasani si Modernizarea spatiilor publice urbane in Dragasani.
Suma totala solicitata de catre Primaria Dragasani in cadrul axei 1, subdomeniul Centru Urbane va fi de 6.149.370,97 euro.

Alte 5 contracte, in valoare totala de peste 39 milioane lei, se afla in implementare in Dragasani acoperind investitii in infrastructura rutiera (centura ocolitare), servicii sociale si de sanatate(Dezvoltarea ambulatoriului Spitalului Municipal din Dragasani si Centrul de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu) si investitii in infrastructura educationala (Colegiul National „Gib Mihaiescu" si scoala „Tudor Vladimirescu").

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe