Primarul Constantin Cîrstina construieşte un parc modern în valoare de 250.000 euro

miercuri, 14 decembrie 2011

• În comuna Orleşti,

Primarul Constantin Cîrstina construieşte un parc modern în valoare de 250.000 euro

În cursul anului 2012, primarul Constantin Cîrstina va finaliza mai multe investiţii demarate în comuna Orleşti. Este vorba de alimentarea cu apă în trei sate, asfaltarea a 8,15 km de drum, dar şi amenajarea unui alt parc. Proiectul integrat prevede următoarele lucrări: alimentare cu apă în comunele Orleşti şi Scundu, canalizare şi staţie de epurare în comuna Scundu, modernizare drumuri în comuna Orleşti Faza I, cămin de bătrâni în Scundu. Valoarea totală estimată a proiectului (fără TVA) este de 20,26 milioane lei, din care: pentru alimentare cu apă în comunele Orleşti şi Scundu - 6,37 milioane lei, canalizare şi staţie de epurare în comuna Scundu - circa 6 milioane lei, modernizare drumuri în comuna Orleşti Faza I - 6,43 milioane lei, cămin de bătrâni în Scundu 1,52 milioane lei. Durata contractului sau termenul pentru finalizare este de 17 luni începând de la data atribuirii contractului. Proiectul este finanţat în mare parte din fonduri comunitare, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Măsura 322. Conform afirmaţiilor primarului PNL Constantin Cîrstina, noile investiţii vor fi finalizate în luna mai a anului 2012 şi mai cuprind şi construcţia unui cămin de bătrâni cu o capacitate de 15 locuri.

Se lucrează intens şi la amenajarea parcului, valoarea investiţiei ridicându-se la circa 250.000 euro. Parcul se va întinde pe o suprafaţă de 2 hectare, chiar la intrarea în localitate. Alei pietonale, piste pentru biciclete, locuri de joacă, arbuşti, terenuri de tenis şi mini-fotbal sunt doar câtva dintre punctele forte ale proiectului. Potrivit afirmaţiilor primarului Constantin Cîrstina, investiţia este efectuată în proporţie de 40%, termenul final al lucrărilor fiind luna iunie a anului viitor.

Primarul localităţii vâlcene a mai declarat că, în prezent se lucrează şi la alimentarea cu apă în satele Orleşti, Procopoaia, Silea, 2.500 de cetăţeni din localitate urmând să beneficieze de această investiţie. Constantin Câstina a precizat că, anul viitor, în luna martie lucrările vor fi finalizate. Pentru primarul Constantin Cîrstina confortul cetăţenilor a reprezentat o prioritate. Edilul a reuşit să transforme localitatea într-un mic orăşel, condiţiile de viaţă ale sătenilor din Orleşti fiind extrem de ridicate. În prezent, se toarnă asfalt pe 8,15 km de drum în zonele Orleşti, Silea, Procopoaia. Lucrările au demarat anul acesta în luna iunie şi se estimează că se vor încheia în primăvara anului viitor. Prin proiectele demarate în localitate în acest an, primarul Constantin Cîrstina s-a întrecut pe sine, comuna Orleşti putând rivaliza oricând cu alte localităţi vâlcene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe