Curtea de Apel Bucureşti va judeca cu maximă celeritate şi onestitate recursul infractorului Nicolae Minea

miercuri, 14 decembrie 2011

Curtea de Apel Bucureşti va judeca cu maximă celeritate şi onestitate recursul infractorului Nicolae Minea

Procesul penal al infractorului vâlcean Nicolae Minea a ajuns la ultima instanţă de judecată. Minea este din ce în ce mai aproape de condamnarea finală la ani grei de închisoare după ce timp de mai mulţi ani nu a plătit niciun leu din exploatarea economică a Hotelului Alutus din municipiul Râmnicu Vâlcea. La Tribunalul Bucureşti a fost menţinută hotărârea judecătorească de la Judecătoria Suceava prin care Nicolae Minea a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare. În data de 16 decembrie 2011 se judecă la Curtea de Apel Bucureşti dosarul nr. 63/314/2005, recursul formulat de Nicolae Minea şi Coveianu Marin Petru, condamnaţi de instanţele de fond şi de apel la 8 şi respectiv 6 ani de închisoare, cu executare pentru fapte de corupţie, din cele prevăzute de Legea 78/2000.

Minea şi Coveianu au tergiversat cercetările printr-o strategie a amânărilor şi a cererilor de strămutare, peste un an şi şase luni( din martie 2010 până în noiembrie 2011). Aşa cum au mai procedat şi la celelalte instanţe, cei doi infractori încearcă şi acum să amâne judecarea cauzei până la o eventuală prescriere a faptelor (aşa cum speră ei). De data aceasta, strategia a dat greş şi în data de 06.12.2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondată cererea de strămutare a lui Minea Nicolae şi astfel, dosarul se va judeca pe 16.12.2011.

Toţi foştii salariaţi şi acţionari ai SC. ALUTUS SA, păgubiţi urmare a manevrelor ilegale ale lui Minea Nicolae, aşteaptă de la judecătorii Curţii de Apel Bucureşti judecarea cât mai rapidă a acestui caz şi un deznodământ temeinic şi legal. În aceeaşi măsură au speranţa că prin prisma noilor reglementări în materia derulării proceselor penale şi civile, instanţa de recurs va soluţiona cu mai mare celeritate acest caz care reprezintă de fapt o parte nesemnificativă din noianul faptelor infracţionale comise de Minea Nicolae.

Nicolae Minea îşi petrece posibilele ultime zile de libertate, singur, într-o cameră de la Motelul Capela, poate tocmai pentru a se obişnui cu... singurătatea, ascultând visător, glasul suav al cucuvelelor, semn al speranţelor deşarte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe