Şeful Căminului pentru Bătrâni Bălceşti a fost pus “cu botul pe labe" de prefectul Ungureanu

duminică, 11 decembrie 2011

• Acuzat că agresează pacienţii,

Şeful Căminului pentru Bătrâni Bălceşti a fost pus „cu botul pe labe" de prefectul Ungureanu

În urma articolelor din presa centrală şi locală, prin care directorul Căminul pentru Persoane Vârstnice Bălceşti era acuzat că agresează pacienţii, prefectul Petre Ungureanu s-a autosesizat. Reprezentantul executivului în judeţ a desemnat o echipă mixtă de control formată din reprezentanţi ai Corpului de Control al Prefectului, Direcţiei de Sănătate Publică şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, care să verifice aspectele semnalate. Clarificarea situaţiei a necesitat control atât la Căminul pentru Persoane Vârstnice Bălceşti cât şi la Centrul pentru Persoane Vârstnice Bistriţa.

În urma verificărilor s-a constatat că evenimentele relatate de presă, respectiv comportamentul neadecvat al directorului CPV Bălceşti faţă de beneficiari şi transferul nejustificat al unor bătrâni la CPV Bistriţa, se confirmă parţial. Astfel, consilierii locali din Bălceşti au hotărât în şedinţa din 30.11.2011 sancţionarea cu avertisment a directorului interimar, din cauza comportamentului neprofesional în relaţia cu beneficiarii, cu menţiunea expresă că are obligaţia să informeze permanent atât CL Bălceşti cât şi primarul localităţii asupra tuturor situaţiilor ivite în cămin, instituţia respectivă având dublă subordonare. Pe de altă parte, bătrânii transferaţi la centrul de la Bistriţa, dintre care unii şi-au exprimat public nemulţumirea pe această temă, au fost mutaţi din raţiuni medicale, unitatea din Bălceşti nefiind specializată pe afecţiunile de care suferă aceştia.

Verificările au inclus şi domeniul igienico-sanitar iar pentru neregulile constatate, directorul căminului de la Bălceşti a fost sancţionat contravenţional. Discuţiile purtate de membrii echipei de control cu beneficiari ai celor două centre - alţii decât cei implicaţi în conflict - au arătat că aceştia sunt mulţumiţi de condiţiile din instituţiile de profil de la Bălceşti şi Bistriţa. La rândul său, directorul de la CPV Bălceşti a înţeles că trebuie să schimbe modul în care gestionează căminul şi că având în vedere starea beneficiarilor, bătrâni şi bolnavi, trebuie să aibă un comportament conciliant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe