Primarul Tudor Velcu Istocescu a achiziţionat un microbuz şcolar pentru transportul elevilor

duminică, 11 decembrie 2011

• În comuna Stroeşti,

Primarul Tudor Velcu Istocescu a achiziţionat un microbuz şcolar pentru transportul elevilor

În sfârşit, au scăpat de mersul pe jos la şcoală, dar şi de orele desfăşurate în condiţii improprii. Copiii din comuna vâlceană Stroeşti sunt beneficiarii unui proiect finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de primăria din localitate prin care s-a achiziţionat un microbuz şcolar pentru transportul acestora, dar şi o centrală termică. De asemenea, o parte din fondurile comunitare a fost utilizată pentru achiziţionarea de materiale didactice, calculatoare şi laptop-uri. Singura problemă acum, după implementarea proiectului, e un credit de circa 100.000 de euro pe care Primăria Stroeşti a trebuit să-l facă pentru că banii de la Uniunea Europeană au venit mult prea târziu.

Proiectul, cu o valoare de 1,4 milioane de euro, are ca obiectiv prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii în mediul rural. Trebuie să mai spunem că pentru acest proiect, Primăria din Stroeşti a primit în acest an de la CJ Vâlcea suma de 40.000 lei, însă primarul Tudor Velcu Istocescu spune că este puţin pentru că întreaga valoare de cofinanţare a proiectului este de circa 800.000 lei. Tot de la Consiliul Judeţean Vâlcea, comuna Stroeşti a primit 20.000 lei pentru consolidarea şi extinderea sediului de primărie, o sumă binevenită în opinia primarului Tudor Velcu Istocescu, care precizează că din 1930 (anul construcţiei) nu s-au făcut intervenţii majore la clădirea care adăposteşte sediul primăriei.

La capitolul infrastructură, administraţia publică şi-a planificat extinderea alimentării cu apă în satele Stroeşti, Obroceşti şi Dianu, o lucrare care va beneficia de fonduri din bugetul local, valoarea totală a obiectivului fiind de 3,5 de milioane lei. În atenţia primarului social-democrat din Stroeşti se află şi drumurile, în acest sens urmând a fi derulate câteva investiţii majore. Astfel, Tudor Velcu Istocescu speră să obţină pentru comuna Stroeşti aproximativ 1 milion de euro prin programul guvernamental care vizează asfaltarea a 10.000 de kilometri în toată ţara. De asemenea, alesul local din Stroeşti ne-a informat că a mai depus şi un proiect pe Măsura 1.2.5, care vizează modernizarea drumurilor de exploataţie agricolă, suma de care ar putea beneficia tot de circa 1 milion de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe