Mihai Diculoiu a avut tupeul să-l invite pe prefect la Oltchim după ce a aruncat cu lături în el

duminică, 11 decembrie 2011

• Directorul Roibu a fugit din combinat atunci când a venit Petre Ungureanu

Mihai Diculoiu a avut tupeul să-l invite pe prefect la Oltchim după ce a aruncat cu lături în el

Prefectul Petre Ungureanu şi subprefectul Ioan Filip, însoţiţi de specialişti din Instituţia Prefectului, au participat joi, 8 decembrie, la o întâlnire cu liderii Sindicatului Liber Oltchim, dând astfel curs solicitării acestora. La întâlnirea de la sediul SC Oltchim SA a participat şi managerul general adjunct al societăţii, Radu Olaru. Asta înseamnă că directorul general Constantin Roibu a fugit din Oltchim atunci când a venit prefectul Petre Ungureanu, cu toate că doar cu o zi înainte participase la celebra şedinţă a acţionarilor.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Vâlcea, „atât sindicaliştii cât şi reprezentantul conducerii au prezentat situaţia deosebit de dificilă cu care se confruntă combinatul, chiar înainte de privatizare, şi au solicitat sprijinul reprezentantului executivului în teritoriu. La rândul său, prefectul a evidenţiat preocuparea autorităţilor centrale şi a sa personal pentru ceea ce înseamnă soarta combinatului Oltchim şi a angajaţilor acestuia şi i-a informat pe cei prezenţi că va face toate demersurile, în limita competenţelor sale, pentru soluţionarea problemelor unităţii economice amintite. În acest sens, prefectul Petre Ungureanu a transmis premierului, ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri precum şi ministrului Administraţiei şi Internelor, informări cu privire la situaţia actuală de la Oltchim şi la măsurile propuse de conducere şi membrii de sindicat, cu solicitarea de a se acţiona urgent pentru redresarea companiei şi dezamorsarea tensiunilor sociale".

În luna septembrie, iată spunea printre altele în comunicatul de presă al Sindicatului Liber Oltchim şi semnat de preşedintele Mihai Diculoiu: „Personal d-le Petre Ungureanu nu-mi aduc aminte că v-aţi preocupat de rezolvarea problemelor SC OLTCHIM, de liniştea socială în SC OLTCHIM. Prin activitatea dumneavoastră aţi încălcat art. 19 din Legea nr. 340/2004 - privind prefectul şi instituţia prefectului deoarece: NU aţi acţionat pentru menţinerea climatului de pace socială; NU aţi urmărit punerea în practică a celor două memorandumuri, aprobate de Primul Ministru Emil Boc; NU aplicaţi şi NU respectaţi legislaţia naţională şi Europeană în cazul acţionarului minoritar PCC-SE (18,2% în SC OLTCHIM). Prin declaraţiile publice obstrucţionaţi drepturile Sindicatului Liber Oltchim stabilite în Legea nr. 62/2011, Legea nr. 53/2003. Dv. d-le prefect Petre Ungureanu aţi uitat să acţionaţi conform legislaţiei în interesul salariaţilor SC OLTCHIM, al cetăţenilor judeţului Vâlcea.

Acţiunea de protest a Sindicatului Liber Oltchim din 30.08.2011 îndreptată împotriva acţionarului minoritar PCC-SE, care doreşte cu orice scop ca SC OLTCHIM să nu mai producă PVC, să falimenteze SC OLTCHIM, v-a deranjat foarte mult deoarece: nu mai aveţi linişte socială în judeţul Vâlcea şi trebuie să raportaţi Guvernului cauza şi nu efectul acţiunii de protest; dumneavoastră apăraţi interesele acţionarului minoritar PCC-SE şi nicidecum pe cele ale salariaţilor SC OLTCHIM; cu toate că acţionarul minoritar PCC-SE acţionează prin mijloace abuzive şi ilegale din 2007 împotriva SC OLTCHIM, totuşi dumneavoastră nu aţi luat nici o atitudine.

La organizarea acţiunii de protest din 30.08.2011, preşedintele Sindicatului Liber Oltchim nu şi-a depăşit competenţele ci dumneavoastră d-le prefect Petre Ungureanu v-aţi depăşit competenţele deoarece: acţiunea de protest prin pichetare a fost organizată de preşedintele Sindicatului Liber Oltchim cu acordul salariaţilor SC OLTCHIM şi nu de Directorul General al SC OLTCHIM, aşa cum pe nedrept afirmaţi dv.; apăraţi interesele acţionarului minoritar PCC-SE în detrimentul salariaţilor SC OLTCHIM prin declaraţiile publice pe care le-aţi făcut; nu există nici o similitudine între protestul Oltchim cu cazul Noble Venture de la Combinatul Siderurgic Reşita, dar probabil că doriţi să se ajungă la această situaţie; o ruşine pentru judeţul Vâlcea este faptul că dv. d-le Prefect nu vă cunoaşteţi competenţele şi în loc să apăraţi interesele cetăţenilor, deveniţi avocatul celor împotriva căror cetăţenii judeţului, nemulţumiţii au ieşit să protesteze; acţionarul minoritar PCC-SE a participat la Adunarea Generală a Acţionarilor, iar dv. dezinformaţi opinia publică că acesta nu a participat.

Sindicatul Liber Oltchim consideră că trebuie să vă revizuiţi atitudinea faţă de drepturile cetăţenilor judeţului Vâlcea, că trebuie să analizaţi acţiunile denigratoare ale acţionarului minoritar PCC-SE, să puneţi în practică cele două memorandumuri aprobate de Prim Ministru Emil Boc, să faceţi toate demersurile pentru ca SC OLTCHIM să funcţioneze în sistem integrat cu Petrochimia şi Rafinăria Arpechim Piteşti, să încetaţi a mai fi apărătorul personal al PCC-SE şi să sesizaţi în baza legislaţiei naţionale şi europene autorităţile abilitate să facă lumină în cazul acestui acţionar minoritar. Probabil această acţiune de protest a Sindicatului Liber Oltchim v-a adus aminte că SC OLTCHIM încă mai există şi ar fi mai bine să faceţi vizite la locurile de muncă din SC OLTCHIM pentru a vedea ce înseamnă SC OLTCHIM, pentru a cunoaşte problemele care generează suferinţa salariaţilor SC OLTCHIM".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe