Un locuitor din Călimăneşti a fost ucis de... porc

miercuri, 7 decembrie 2011

Un locuitor din Călimăneşti a fost ucis de... porc

Un bărbat de 49 de ani, din oraşul vâlcean Călimăneşti, a murit după ce porcul pe care voia să-l taie i-a secţionat carotida cu o copită. Gheorghe Cocoş, sudor la o societate comercială din Râmnicu Vâlcea, a avut ieri-dimineaţă o moarte stupidă. Porcul pe care tocmai îl tăia l-a omorât pe proprietar şi abia după aceea animalul şi-a dat obştescul sfârşit. Cei adunaţi în curtea în care s-a petrecut tragedia au continuat ritualul de preparare a porcului, pentru parastasul stăpânului. „Cei din familia Cocoş s-au trezit dis-de-dimineaţă să facă de petrecanie animalului. Păcat de ceea ce s-a întâmplat, că erau oameni cumsecade, nu se certau cu nimeni. Eu i-am văzut când se luptau cu porcul, dar nu ştiu exact cum s-a întâmplat", a povestit Victor Mecea, pensionar CFR, vecinul de peste drum al familiei unde a avut loc tragedia.

„Agresorul" va primi NUP

Locuitorii din Jiblea spun că sacrificarea godacului în ziua de Sf. Nicolae nu a fost cea mai bună alegere. „Trebuia să aibă dezlegare de la preot, dacă nu putea să îşi ia liber în altă zi. E o sărbătoare prea mare, iar porcii se taie, de regulă, în jurul datei de 20 decembrie, de Ignat", a spus Maria Popescu. „Sunt medic legist de 30 de ani şi am necropsiat oameni omorâţi de cal, de vacă, de taur, de bondar, de tăune, dar om omorât de porc nu am auzit să fi existat şi nici nu am întâlnit un astfel de caz", a spus dr. Florian Ghiţă, şeful Serviciului de Medicină Legală Vâlcea.

Legiştii au dat verdictul: porcul l-a omorât pe stăpân rupându-i traheea şi o arteră

Lovitura dată de porc cu copita a fost atât de puternică încât proprietarul nu avea şanse să supraviţuiască. Moartea s-a datorat hemoragiei puternice. Medicii legişti au făcut azi lumină în cazul, rar întâlnit, în care un porc şi-a omorât stăpânul. Reamintim că pe Gheorghe Cocoş (49 ani), din Călimăneşti-Vâlcea, cartierul Jiblea, l-a omorât porcul, miercuri dimineaţa, în momentul în care proprietarul a încercat să-l sacrifice în curtea gospodăriei. „Bărbatul a murit din cauza unei rupturi de trahee produsă de copita porcului pe care tocmai încerca să-l sacrifice. Tot cu copita, porcul i-a produs şi o ruptură de arteră subclaviculară stângă. Moartea a fost instantanee şi a avut loc ca urmare a hemoragiei interne şi externe, foarte puternică. Bărbatul nu ar fi avut nicio şansă să supravieţuiască în asemenea condiţii", a spus dr. Florian Ghiţă, şeful Serviciului de Medicină Legală Vâlcea, cel care a necropsiat trupul bărbatului. În evidenţele Poliţiei moartea va fi considerată suspectă dar se va da soluţie de Neînceperea Urmăriri Penal (NUP), porcul fiind în cele din urmă sacrificat.

(www.adevarul.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe