Râmnicu Vâlcea sub teroarea maidanezilor

miercuri, 7 decembrie 2011

Râmnicu Vâlcea sub teroarea maidanezilor

Petre Coman

Luni, 5 decembrie, la Cinematograful Ostroveni a avut loc o dezbatere publică asupra noii legi privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân. „Sunt invitaţi toţi medicii veterinari din Râmnic, asociaţiile de protecţie a animalelor, asociaţiile de proprietari, precum şi toţi oamenii care sunt interesaţi de acest subiect. Prin intermediul asociaţiilor de proprietari, cu sprijinul medicilor şi fundaţiilor, vrem să identificăm absolut toţi câinii. Cei care sunt deja sterilizaţi şi crotaliaţi vor rămâne pe loc dacă nu sunt agresivi. Cei care sunt agresivi şi bolnavi eu propun să-i eutanasiem. Iar cei pe care îi luăm să-i sterilizăm şi să-i crotaliem o să-i renaturăm de unde i-am luat. Sunt cetăţeni de pe scările blocurilor care-i cunosc şi le dau să mănânce şi numai cu sprijinul lor vom reuşi să rezolvăm problema câinilor comunitari", spunea primarul Romeo Rădulescu unui ziar local înaintea acestei dezbateri.

Toate aceste declaraţii sunt spuse de către un om pentru care maşina este a doua casă, iar de la vila sa din strada Patriarh Iustinian Marina nu se aude aproape deloc lătratul necontenit al câinilor vagabonzi din Râmnicu Vâlcea. În restul timpului, omul stă închis în biroul său din Primăria Râmnicului şi nu ştie că, de câteva luni bune, municipiul a devenit (repetăm pentru a 59-a oară!) „raiul maidanezilor". Acesta este Romeo Rădulescu, ocrotitorul şi regele neîncoronat al câinilor vagabonzi....

Cei care merg pe jos prin oraşul lui Rădulescu au parte la fiecare pas de „senzaţii tari" date de către haitele de maidanezi care au ocupat toate cartierele Râmnicului. Eu însumi a trebuit să-mi reglez tirul de ameninţări verbale în faţa unei haite agresive de vreo 15 câini vagabonzi care era gata-gata să mă „composteze" în zona barierei de cale ferată de la fabrica Vâlceana. Noaptea, Râmnicul devine un adevărat cor de lătrături, iar numai cei cu nervii tari pot să doarmă în tihnă. În tot acest timp, când un oraş de 100.000 de locuitori se află sub controlul total al câinilor fără stăpân, primarul Rădulescu se ocupă... de dezbateri publice fără nici o finalitate şi care sunt întotdeauna în favoarea aşa ziselor „asociaţii de protecţie a animalelor". Sunt vorbe goale, aceleaşi care sunt de peste 20 de ani, iar râmnicenii, dar şi locuitorii din celelalte oraşe ale patriei, vor continua să trăiască sub teroarea maidanezilor.

Am fost de multe ori în Occident, dar şi mulţi amici mi-au povestit cum stă treaba cu maidanezii în ţările civilizate din Uniunea Europeană. Pe toate străzile oraşelor nu găseşti o ţipenie de câine vagabond, singurele patrupede identificate aflându-se în curţile caselor sau în locuinţele particulare. Dar, în rest, nici urmă de câine fără stăpân. Asta pentru că acolo este o regulă simplă: orice maidanez găsit pe străzi este ridicat imediat de către hingheri şi dus într-un adăpost unde i se decide soarta: este eutanasiat pe loc sau este ţinut câteva luni până se găseşte cineva să-l adopte. Însă, în nici un caz nu este lăsat liber pe străzile oraşelor....

În „oraşul maidanezilor", condus în prezent de primarul Rădulescu, discuţiile sterile privind această problemă durează de peste două decenii, însă în tot acest timp numărul patrupedelor fără stăpân s-a înmulţit îngrijorător. Mersul pe jos prin Râmnic a devenit o adevărată aventură, iar orice om care care parcurge peste 200-300 de metri riscă să dea ochi în ochi cu vreun maidanez sau, mai rău, o haită pregătită să-şi înfigă colţii într-un alegător care în 2010 probabil i-a dat votul lui Romeo Rădulescu. Le propun tuturor celor care au fost muşcaţi de câini vagabonzi sau care sunt terorizaţi zi de zi de aceste animale să-l „muşte" pe Romeo Rădulescu la alegerile locale din 2012, ceea ce ar însemna că actualul primar nu ar mai aduna nici 10% din voturi!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe