Preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, stă cu MAFIA la masă

duminică, 4 decembrie 2011

• De la colegul de alianţă, Gigi Matei, citire:

Preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, stă cu MAFIA la masă

Miercuri, 30 noiembrie, consilierii locali au respins pentru a opta oară, în ultimii trei ani, propunerea de acceptare a donaţiei unui teren în suprafaţă peste 13.000 mp situat lângă Vila de Protocol de la Bujoreni, propunere promovată, de data aceasta, chiar de către un consilier PNL Adi Panduraşu. Menţionăm că anterior, consilierii liberali au fost cei mai vehemenţi în a condamna această afacere, pe care o socoteau dubioasă şi neconformă cu interesele locuitorilor municipiului Râmnicu Vâlcea. Cel mai înverşunat susţinător al acestui punct de pe ordinea de zi s-a dovedit a fi junele liberal Bogdan Pruteanu, care s-a pierdut în explicaţii de-a dreptul penibile, lamentări care au stârnit hazul colegilor consilieri. Nici dacă s-ar fi „intoxicat" cu etnobotanice, Pruteanu nu ar fi reuşit trista „performanţă" pentru PNL de a se da în stambă în asemenea hal. În acest timp, Adrian Panduraşu băgase capul între hârtii precum struţul...în pământ.

Dacă ar fi trecut propunerea lui Panduraşu şi consilierii locali ar fi acceptat donaţia otrăvită, municipalitatea ar fi fost nevoită să investească câteva zeci de miliarde de lei pentru a amenaja pe cei 13.000 mp un drum de acces şi să introducă şi toate utilităţile aferente. În acest fel valoarea celor 60.000 mp de lângă drum ar fi crescut semnificativ, de aproape zece ori (conform specialiştilor în afaceri imobiliare). Cu alte cuvinte „băieţii deştepţi" proprietari ai respectivelor terenuri s-ar fi îmbogăţit fără să mişte un deget, fără niciun fel de investiţie, pe banii contribuabililor râmniceni. Dacă doresc să dezvolte un proiect imobiliar în zonă (cartierul „Temelie") de ce nu bagă mâna în buzunar aceşti „mari" oameni de afaceri şi aşteaptă „mila" Consiliului Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea?

Gigi Matei: „Nu stau la masă cu mafia!"

Cel mai vehement împotriva acestui proiect de hotărâre a fost consilierul local PSD, Gigi Matei, care, în cadrul şedinţei desfăşurate miercuri, 30 noiembrie 2011, a declarat: „Stimaţi colegi, cred că nu ar mai fi multe lucruri de spus despre situaţia în care ne aflăm. Este dureros ca după 12 ani de Consiliu Local, în care m-am străduit să apăr cât am putut demnitatea de consilier, această onoare care ni se atribuie vremelnic de a fi consilieri şi reprezentanţii comunităţii să fie terfelită de unii colegi care pun mai înainte de toate interesele personale. Este pentru mine imposibil să justific atitudinea colegului nostru Adi Panduraşu, care, după ce votează de fiecare dată împotrivă şi are atitudine împotriva unui proiect, să scrie cu mânuţa lui o solicitare exact pe dos. Motivele, banii mulţi. Şi asupra mea s-au făcut presiuni să susţin asemenea materiale, iar declaraţia mea a fost ca şi altă dată, nu stau la masă cu mafia!"

Şi consilierul local PDL Maria Bercea (director RAAPPS Sucursala Olăneşti) a declarat că va vota împotrivă pentru că „Şi eu voi vota împotriva acestui punct de pe ordinea de zi. Adevărul este că această doamnă Spiridonescu a luat şi Vila de la Bujoreni (fostă vilă de protocol a statului român - nr) fără să aibă acest drept. Cunosc foarte bine situaţia: am găsit documente care atestă că proprietatea revendicată de această doamnă era la 179 de metri mai jos faţă de Vila Bujoreni. Nu s-a vrut pe vremea liberalilor să se găsească acest act. Eu l-am găsit pentru că era şi foarte uşor de găsit. Repet: această vilă a fost luată pe nedrept! Nu mă opun dezvoltării oraşului în nici un fel, însă, după părerea mea, scopul doamnei Spiridonescu este să-şi vândă terenurile la preţuri ridicate. Nu se poate să ia pe degeaba totul"

Preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, îl sabotează pe candidatul PNL la Primăria Râmnicului, Emilian Frâncu

La rândul său, primarul Romeo Rădulescu a ţinut să precizeze: „Ce este în interiorul USL nu mă interesează. Eu am promovat această hotărâre de trei ori până acum. N-a trecut. Lucrul este foarte simplu. Femeia a moştenit o bucată de teren, a făcut un PUZ, a lotizat şi acum a rămas cu un drum în proprietate. A făcut o cerere să luăm acest drum, că nu are ce să facă cu el. Acum câteva săptămâni, deputatul Cristian Buican a venit la mine şi m-a rugat să prind acest proiect pe ordinea de zi. Şi i-am spus că nu-l prind ca să voteze doar ai mei, respectiv grupul PDL, care sunt de acord cu lărgirea bazei de impozitare, în loc să creştem impozitele. Dar dacă grupul PNL îmi face o cerere să-l pun pe ordinea de zi, o fac cu cea mai mare plăcere. Însă să-l pun şi să pice din nou nu o fac sub nici o formă, pentru că n-am datorii faţă de nimeni şi nu mă interesează. A făcut cineva cerere, din opoziţie, eu respect legislaţia şi am repus-o pe ordinea de zi. Dumneavoastră decideţi dacă luăm acest teren sau nu. Eu am respectat o propunere pe care Cristian Buican a făcut-o şi atât".

Interesantă dezvăluirea făcută de primarul Romeo Rădulescu. Să traducem: preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, încearcă să reintroducă pe ordinea de zi a Consiliului Local un proiect de hotărâre extrem de controversat, în spatele căruia se bănuieşte că se află adevăraţi „rechini imobiliari". Oare ce l-a determinat pe Buican să spună acum, după ce ani de zile consilieri liberali au votat împotriva proiectului, că „negrul a devenit alb"? Ce-l mână în luptă pe perşedintele liberal? Păi e simplu: interesele economice! Buican a stat la masă cu „rechinii", a bătut palma cu ei sau mai bine îl cităm pe colegul de alianţă din USL, consilierul local Gigi Matei: „Buican a stat la masă cu mafia!". În felul acesta, Buican şi ciracii săi din Consiliul Local şi-au compromis propriul candidat la Primăria Râmnicului, pe senatorul Emilian Frâncu, care se bate cu pumnul în piept că el vrea să scoată mafia din primărie, în timp ce şeful său pe linie politică se străduieşte să o bage cu forţa pe... fereastră. Cum pe cine? Pe Mafie! (T.P., P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe