Consultanţii care se bat pe privatizarea Oltchim

duminică, 4 decembrie 2011

Consultanţii care se bat pe privatizarea Oltchim

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a primit trei oferte in procedura de selectare a consultantului la privatizarea combinatului Oltchim (OLT), din partea PricewaterhouseCoopers Management Consultants, KPMG Romania si bancii de investitii Taylor-DeJongh.

Perioada de depunere a ofertelor a expirat lunea trecută.

"Comisia interna, numita prin ordin al ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, impreuna cu consultantii care acorda serviciile de asistenta juridica in cadrul acestui proces, respectiv Societatea Civila de Avocati Musat si Asociatii, vor proceda la analizarea documentelor de participare si a ofertelor depuse, in conditiile caietului de sarcini pus la dispozitia tuturor ofertantilor", se arata intr-un comunicat al institutiei, citat de Mediafax.

Urmatoarele etape ale procesului de selectare a consultantului pentru privatizarea Oltchim, derulat de MECMA prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, sunt analiza documentelor de participare, evaluarea ofertelor tehnice si financiare depuse si desemnarea ofertantului castigator.

Ulterior vor avea loc negocierea contractului de consultanta cu ofertantul castigator si semnarea acordului.

"Participarea in conditiile actuale din piata a trei firme de consultanta de prestigiu pentru derularea procesului de privatizare a Oltchim reprezinta premise incurajatoare pentru realizarea obiectivelor avute in vedere de Guvern in acest proces", se mai arata in comunicat.

Privatizarea Oltchim este ceruta de Fondul Monetar International. Actionarul majoritar al Oltchim este Ministerul Economiei, cu o participatie de 54,8%.
Secretarul de stat in Ministerul Economiei Karoly Borbely a declarat la finele lunii octombrie ca Oltchim va fi privatizat pana in aprilie-mai 2012.

PwC asigura servicii de audit financiar, consultanta fiscala si pentru afaceri, specializate pe diferite sectoare, avand aproape 170.000 de angajati in 158 de state.
Reteaua internationala KPMG a intrat pe piata romaneasca in 2004 si asigura servicii de audit, asistenta fiscala si consultanta in afaceri, de restructurare si accesare de fonduri, pentru organizatii din diverse domenii, atat din sectorul privat, cat si cel public.

Taylor?DeJongh este o banca de investitii care asigura servicii de consultanta pentru finantare, fuziuni si achizitii in domeniul energiei, petrol si gaze, industrie si infrastructura, avand in portofoliu clienti din peste 100 de tari. (Wall-street.ro)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe