Urmăriţi internaţional de autorităţile franceze şi ungare, prinşi de poliţiştii vâlceni

miercuri, 30 noiembrie 2011

Urmăriţi internaţional de autorităţile franceze şi ungare, prinşi de poliţiştii vâlceni

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Biroul Urmăriri, în urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului Sirene Naţional din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională aparţinând Inspectoratului General al Poliţiei Române pe linia mandatelor europene de arestare, au reuşit identificarea şi reţinerea a două persoane urmărite internaţional de autorităţile judiciare din Franţa şi Ungaria.
Astfel, Sava C., de 25 ani, din municipiul Rm. Vâlcea a fost reţinut de poliţiştii vâlceni, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile franceze, pentru trafic de persoane şi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti care a confirmat mandatul european şi a dispus reţinerea acestuia pe bază de ordonanţă, urmând să fie extrădat în perioada următoare.
Pentru a nu deveni o victimă a acestui fenomen, poliţiştii vâlceni vă solicită să ţineţi cont de următoarele recomandări:
¬ Nu acceptaţi promisiunile persoanelor necunoscute de a pleca în străinătate pentru diverse slujbe „onorabile, care nu necesită calificare"(menajeră, baby-sitter) sau aşa-zise „angajamente artistice"!
¬ Fiţi reticenţi faţă de propunerile făcute prin intermediul Internet-ului; un aşa zis „prieten" poate fi un infractor periculos!
¬ La primirea unei oferte de lucru în străinătate,verificaţi dacă firma este acreditată în vederea recrutării şi plasării forţei de muncă în străinătate.
 Înainte de a lua decizia de a părăsi ţara, informaţi-vă!

¬ Încercaţi să obţineţi de la Poliţie sau de la Inspectoratul Teritorial de Muncă mai multe informaţii despre angajator, dacă are dreptul să medieze angajarea în străinătate.
¬ Întrebaţi dacă veţi primi permis de muncă!
¬ Nu acceptaţi să treceţi graniţa cu acte false!
¬ Nu daţi nimănui paşaportul, sub niciun motiv, cu excepţia organelor statului (român sau străin) abilitate să verifice actele de identitate (ex. vameşii la frontieră)!
¬ În caz de nevoie de ajutor peste hotare, nu ezitaţi în a cere ajutorul ambasadelor României sau organizaţiilor umanitare internaţionale! 
Dacă, totuşi, aţi luat hotărârea de plecare, este bine să lăsaţi familiei, rudelor, prietenilor, următoarele informaţii: cu cine şi unde plecaţi, locul de muncă şi locul de trai (numărul de telefon, denumirea şi adresa companiei, firmei), copiile documentelor (paşaport, viză, contract), fotografii recente, aflaţi diverse informaţii privind contacte în ţara de destinaţie - coordonatele ambasadei sau consulatului României în ţara respectivă sau ale ambasade/consulatului ţării împuternicite cu protecţia cetăţenilor din România, grupuri de suport, agenţii guvernamentale etc.
Totodată, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu lucrătorii din cadrul Poliţiei Municipiului Drăgăşani l-au identificat pe Cătălin G., de 22 de ani, din comuna Voiceşti, faţă de care autorităţile judiciare din Ungaria au emis mandat european de arestare, pentru infracţiuni informatice.
În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că a organizat licitaţii false pe internet şi a tranzacţionat bunurile fictive dintre cele mai diverse.
Persoana cauză au fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti care urmează să dispună soluţie procedură.

2 accidente rutiere au avut loc, în cursul zilei de ieri, în judeţul Vâlcea

Ieri, în jurul orei 20.32, în comuna Ioneşti, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.
Astfel, Elena V., de 30 ani, din comuna Ioneşti, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia, pe D.N.64, din direcţia Drăgăşani către Rm. Vâlcea, la

km.80+900m., a acroşat un vehicul cu tracţiune animală care a apărut instantaneu pe carosabil, din partea stângă a direcţiei sale de mers.
În urma impactului, Elena V. a suferit vătămări corporale uşoare şi a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul judeţean Vâlcea în vederea acordării de îngrijiri medicale, fiind diagnosticată cu traumatism cranio - cerebral minor cu contuzii faciale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Tot ieri, în jurul orei 13.45, Robert N., de 22 ani, din comuna Galicea, în timp ce conducea un autoturism marca Skoda Octavia, pe D.J. 678, în interiorul localităţii Olanu, în direcţia de mers dinspre Galicea către Drăgoeşti, ajungând la km. 13+650 m., a efectuat manevra de depăşire a unui autobuz care se afla staţionat pe partea dreaptă a drumului în aceeaşi direcţie de mers, moment în care a intrat în coliziune frontală cu un autoturism marca Dacia Logan, care circula regulamentar din sens opus şi era condus de Mihaela N., de 40 de ani, comuna Drăgoeşti.
În urma impactului, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat într-o autoutilitară marca Citroen care circula regulamentar în spatele acestuia.
După producerea accidentului conducătorul autoturismului Skoda şi pasagerul aflat pe scaunul din dreapta faţă, respectiv Nicolae L., de 27 ani, din comuna Olanu, au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde au fost diagnosticaţi cu traumatism cranio-cerebral uşor.
Tuturor conducătorilor auto implicaţi în accident le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii rutieri au constatat faptul că Robert N., nu deţinea permis de conducere pentru niciun fel de categorie de autovehicule, motiv pentru care i-a fost întocmit dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere precum şi pentru vătămare corporală din culpă.

Campanie de prevenire a furturilor din locuinţe "Fii precaut. Hoţii nu dorm!"

La 1 decembrie 2011 se lansează campania de prevenire a furturilor din locuinţe "Fii precaut. Hoţii nu dorm!", campanie de informare iniţiată de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Groupama Asigurări.
Aceasta se desfăşoară la nivel naţional, în perioada decembrie 2011 - ianuarie 2012, iar la nivelul judeţului Vâlcea urmează să atragă cu sine o multitudine de acţiuni şi activităţi ce vor viza în special mediul urban implicând atât poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea, cât şi reprezentanţi ai Societăţii Groupama Asigurări.
Campania are drept scop informarea populaţiei din mediul urban cu privire la modalităţile de protecţie a caselor, în special prin prisma adoptării unei atitudini preventive în diverse situaţii care pot influenţa siguranţa locuinţelor dintr-un imobil, informaţii ce vor fi transmise şi cu ajutorul celor 5700 de pliante şi 95 de afişe cu conţinut preventiv ce urmează a fi distribuite în mediul urban al judeţului Vâlcea.
În toată perioada de derulare a campaniei, vor fi transmise mesaje preventive şi recomandări, dar şi situaţii privind furturile din locuinţe înregistrate la nivelul judeţelor, popularizându-se în special cazurile de importanţă deosebită.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe