Biserica Sfântul Apostol Andrei din Râmnicu Vâlcea şi-a sărbătorit Ocrotitorul

miercuri, 30 noiembrie 2011

Biserica Sfântul Apostol Andrei

din Râmnicu Vâlcea şi-a sărbătorit Ocrotitorul

Biserica cu hramul „Sfântul Apostol Andrei", din municipiul Râmnicu Vâlcea, a îmbrăcat astăzi, 30 noiembrie, haine de sărbătoare. Credincioşii din oraşul vâlcean de sub Dealul Capela au participat în număr mare la hramul Bisericii „Sfântul Andrei" din Cartierul Morilor.

În ziua prăznuirii „Ocrotitorului românilor", la invitaţia părintelui paroh Laurenţiu Barbu, un sobor de preoţi şi diaconi au oficiat Sfânta Liturghie la Parohia „Sfântul Apostol Andrei", din Râmnicu Vâlcea.

Sărbătoarea a început decuseacă cu slujba Vecerniei şi cu Acatistul "Sfântului Apostol Andrei", iar astăzi a continuat cu Utrenia şi cu Sfânta Liturghie. După Sfânta Liturghie în prezenţa tuturor credincioşilor a fost săvârşită Taina Sfântului Maslu.

La sfârşitul slujbei, Părintele Protosinghel Grigorie Cut de la Mănăstirea Cozia a rostit un cuvânt de învăţătură, în care a prezentat viaţa, activitatea şi martiriul marelui Apostol, sfătuindu-i pe credincioşii prezenţi să-i urmeze exemplul şi să înalţe rugăciuni către acesta spre a mijloci la Dumnezeu pentru mântuirea sufletelor lor.

Răspunsurile la strană au fost date de un grup de elevi de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae" din Râmnicu Vâlcea.

La eveniment a participat şi Primarul Râmnicului, Inginerul Romeo Rădulescu împreună cu alte oficialităţi locale şi centrale şi numeroşi credincioşi din oraş şi din împrejurimi.

Arhidiacon Ioan Liviu Găman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe