Sparle si soparle

duminică, 27 noiembrie 2011

Sparle si soparle

• În data de 7 decembrie 2011, va avea loc şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor la SC OLTCHIM SA. Pe ordinea de zi figurează mai multe puncte dintre care menţionăm: Confirmarea în funcţia de administrator al S.C. Oltchim S.A. Rm. Valcea a domnului Ionel Florin, secretar general adjunct în cadrul Ministerului Economiei, numit administrator provizoriu prin Decizia Consiliului de Administraţie nr. 244/10.11.2011; Furnizarea de către conducerea S.C. Oltchim S.A. Rm. Vâlcea de informaţii detaliate privind statusul amenzii aplicate de autorităţile române societăţii Oltchim S.A. Rm. Vâlcea pentru nerestituirea la termen a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2009 şi statusul litigiului în legătură cu aceasta.

În plus, având în vedere valoarea semnificativă a acestei amenzi şi posibilele consecinţe negative asupra societăţii, în cazul în care această amendă va fi menţinută în instanţă, conducerea trebuie să explice ce anchete interne a desfăşurat pentru a determina circumstanţele care au condus la aplicarea acestei amenzi şi concluziile acestor anchete, dacă vreun funcţionar sau salariat al societăţii a fost găsit vinovat în legătură cu această situaţie, cât şi ce măsuri disciplinare au fost luate împotriva acestor funcţionari sau angajaţi în cazul existenţei vinovăţiei şi ce măsuri au fost luate pentru prevenirea apariţiei unor astfel de situaţii în viitor; încheierea de contracte de vânzare-cumpărare cu societăţi situate în paradisuri fiscale, cum ar fi Cipru, Elveţia, Insulele Cayman, etc, trebuie aprobate de adunarea generală extraordinară.

• Alte puncte pe ordinea de zi a AGA OLTCHIM din 7 decembrie extrem de interesante: cerere către consiliul de administraţie de revocare a domnului Roibu din funcţia de director general, dat fiind că domnul Roibu a fost sancţionat de CNVM pentru contravenţii în legătură cu legislaţia privind pieţele de capital, şi anume, manipularea pieţei; domnul Roibu nu supervizează în mod adecvat personalul Oltchim şi din această cauză Oltchim nu a restituit în timp util certificatele CO2, ceea ce a expus societatea la o posibilă amendă în valoare de 14,34 milioane EUR; sub conducerea domnului Roibu, situaţia societăţii s-a deteriorat în mod constant; domnul Roibu nu înţelege problemele reale ale Oltchim, dând în mod constant vina pe factori externi pentru problemele Oltchim şi nu pe propria conducere, si domnul Roibu nu prezintă soluţii alternative pentru problemele societăţii; Cerere de constituire a unei comisii de experţi la nivelul societăţii care sa investigheze afirmaţiile din presă privind actele încheiate de conducere cu Oltchim care au prejudiciat cele mai bune interese ale Oltchim sau că unii dintre cei mai importanţi clienţi ai Oltchim sunt controlaţi de persoane din conducerea Oltchim.

• Mai mulţi contribuabili din municipiul Râmnicu Vâlcea ne-au sesizat că în imediata apropiere a Trezoreriei Municipiului Râmnicu Vâlcea există o parcare, ce stă veşnic închisă. În acest timp, cetăţenii care vin cu autovehiculele să-şi rezolve problemele la această instituţie sunt nevoiţi să parcheze maşinile la sute de metri depărtare. Îi întrebăm, pe această cale, pe conducătorii Trezoreriei: care este motivul pentru care parcarea respectivă nu este deschisă publicului?!

• Rămâne un mister motivul pentru care Maria Bercea, directorul Sucursalei Olăneşti a Regiei Protocolului de Stat, nu a invitat presa vâlceană la inaugurarea Hotelului „Maria" (unii se vor a fi „nemuritori" pe cheltuiala statului român!). Doamna Bercea ar fi trebuit să aibă în vedere, atunci când a realizat lista invitaţilor, că investiţia de la Olăneşti a fost făcută din bani publici şi nu din bani personali ca să-şi permită „luxul" de a invita pe cine vor „muşchii" domniei sale! Nu-i nimic... o ţinem minte la Pomul de Crăciun! Şi îi mai spunem ceva: chiar dacă nu am fost invitaţi, ştim exact cine a fost acolo şi discuţiile purtate, drept dovadă şpârla următoare...

• La sfârşitul săptămânii trecute la Vila de Protocol de la Olăneşti s-au aflat mai multe somităţi bucureştene. Printre acestea s-a numărat şi directorul general al unei importante societăţi de stat care s-a întreţinut minute bune cu „Mama" Bercea şi un om de afaceri local apropiat al partidului de guvernământ. Sibianul a avut discuţii extrem de interesante cu companionii săi...

• Un comisar de la Garda Financiară Vâlcea, de origine din Drăgăşani, şi-a achiziţionat recent, cu banii jos, un autoturism luxos (cu toate geamurile fumurii!) de la un dealer auto din Râmnicu Vâlcea. Acelaşi comisar nu mai conteneşte să descarce zilnic din portbagajul maşinii lăzi pline cu... „de-ale gurii". Pe comisari cine-i mai controlează, domnilor de la ANAF?

• Marţi, 29 noiembrie, primarul Romeo Rădulescu împlineşte 39 de anişori. Se aude că în această zi edilul şef pregăteşte un mega-chiolhan la care vor fi invitaţi toţi „prietenii de afaceri" ai lui Rădulescu, iar consumaţia va fi plătită de „sponsorii" care au contracte cu Primăria Râmnicului. Îi urăm „La mulţi ani" în viaţă lui Rădulescu, dar... cât mai puţini ani în fotoliul de primar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe