Prefectul Ungureanu este al doilea latifundiar al judeţului, cu 14 terenuri în şapte localităţi

duminică, 27 noiembrie 2011

• După directorul de la OLTCHIM, Constantin Roibu,

Prefectul Ungureanu este al doilea latifundiar al judeţului, cu 14 terenuri în şapte localităţi

• împreună cu soţia, Petre Ungureanu a câştigat anul trecut peste 131.000 de euro

De când a fost numit prefect, averea şi proprietăţile imobiliare ale lui Petre Ungureanu au crescut exponenţial, parcă în totală contradicţie cu veniturile declarate de familia Ungureanu. Spre exemplu, potrivit ultimei declaraţii de avere (actualizată în vara acestui an), prefectul Ungureanu s-a mai îmbogăţit numai în 2011... cu şapte terenuri situate în Băile Olăneşti şi Voineasa, fără a mai pune la socoteală terenul de 2 hectare din Râmnicu Vâlcea cumpărat anul trecut de Petre Ungureanu. Dar să vedem care este situaţia averii prefectului de Vâlcea la data de 14 iulie 2011?

Petre Ungureanu este un adevărat latifundiar al Vâlcii fiindcă acesta deţine 14 suprafeţe de teren sau pădure amplasate în localităţile Râmnicu Vâlcea, Băile Olăneşti, Budeşti, Voineasa, Bujoreni, Sfântul Gheorghe (judeţul Tulcea) şi Morăreşti, în suprafaţă totală de circa 8,5 hectare. La capitolul clădiri, prefectul Ungureanu spune că deţine patru imobile: o vilă de 340 mp şi un apartament de 55 mp în Râmnicu Vâlcea, o casă de vacanţă de 166 mp în Sfântul Gheorghe şi o casă de locuit de 128 mp în Băile Olăneşti. Ca bunuri mobile, Petre Ungureanu are o şalupă Cris Craft şi o barcă Rom Craft. În privinţa plasamentelor financiare, prefectul mai menţionează că are titluri la Fondul Proprietatea în valoare de peste 725.000 lei, iar datoriile la bănci cumulează suma de circa 185.000 de euro, toate creditele fiind contractate de la Volksbank şi cu termen scadent peste zece ani.

În privinţa veniturilor, Petre Ungureanu a ridicat anul trecut suma totală de peste 566.000 lei (circa 131.000 euro), din care circa 80.000 lei din salariul de prefect al judeţului Vâlcea, 36.000 lei dividende de la Fondul Proprietatea, 20.000 lei din răscumpărarea asigurării de la ING, 200.000 lei din vânzarea de acţiuni emise de Fondul Proprietatea, iar restul de 230.000 lei au fost câştigaţi de soţia lui Petre Ungureanu.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe