DIICOT i-a prins pe liderii reţelei de hackeri care au prejudiciat 120 de persoane cu 120.000 de euro

miercuri, 23 noiembrie 2011

DIICOT i-a prins pe liderii reţelei de hackeri care au prejudiciat 120 de persoane cu 120.000 de euro

Procurorii DIICOT au reuşit să prindă, în urma descinderilor de marţi, şapte tineri din Sibiu, Cluj, Alba, Vâlcea şi Bucureşti, care ar fi înşelat cu 120.000 de euro un număr de 120 de americani şi vest-europeni ce îşi făceau cumpărăturile pe eBay, a declarat procurorul sef al DIICOT Sibiu, Danusia Boicean, citată de Agerpres. Doi dintre cei reţinuţi sunt capii reţelei de hackeri.

Boicean a spus: „Am reusit sa prindem liderii gruparii. Este vorba de doi tineri, unul din Sibiu, altul din Cluj-Napoca. Acestia au vârsta cuprinsă între 18 si 30 de ani. Astăzi îi ducem la arest."

Procurorul sef al DIICOT Sibiu a precizat ca este vorba de 25 de suspecti, care vindeau străinilor, prin intermediul Internetului, bunuri care de fapt nu există în realitate, de la electronice şi electrocasnice, până la utilaje, ATV-uri, tractoare.


Printre cei înşelaţi sunt ceăţeni din SUA, Austria, Germania, Elveţia şi Franţa. Românii vindeau fictiv de la produse electronice la ATV-uri, maşini şi tractoare

„Cele 25 de persoane au fost ridicate din oraşele Sibiu, Arad, Cluj, Vâlcea şi Bucureşti fiind cercetate pentru prejudicierea cu peste 120.000 de euro a mai multor străini, în special cetăţeni din SUA, Elveţia, Franţa, Austria şi Germania. Prin licitaţii false pe e-Bay ei ofereau de la produse electronice, la ATV-uri, maşini şi tractoare. Trei din cei 25 sunt din judeţul Vâlcea. Cu toţii vort fi aduşi marţi, 22 noiembrie, la sediul DIICOT Sibiu, unde vor fi anchetaţaţi. În reţea sunt implicate şi persoane din străinătate, dar vă daţi seama că nu vă pot spune mai multe amănunte ", a declarat prim-procuroul DIICOT Sibiu, Danusia Boicean. Majoritatea celor săltaţi au intrat în ţară în această săptămână, mulţi dintre ei acţionând de pe teritoriul altor state.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe