Arde Vâlcea, în Zăvoi vine mândria Banatului!

miercuri, 23 noiembrie 2011

Fotbal, Liga a II-a

Arde Vâlcea, în Zăvoi vine mândria Banatului!

CS Municipal joacă în ultima rundă a turului de campionat contra liderei clasamentului, Politehnica Timişoara n formaţia care a eliminat-o pe Steaua din Cupa României a terminat sezonul trecut pe locul secund în primul eşalon

În sezonul trecut al Ligii I la fotbal, Politehnica Timişoara a terminat pe locul secund al clasamentului, după ce s-a bătut până la final pentru titlul naţional cu Oţelul Galaţi. În loc să joace în preliminariile Ligii Campionilor, gruparea din Banat a fost trimisă în eşalonul inferior, după scandalul licenţelor căruia i-a picat victimă şi Gloria Bistriţa. Timişorenii au fost repartizaţi în Seria a II-a pe care o domină cu autoritate, alături de bistriţeni. Gloria a fost etape bune pe primul loc iar Politehnica a preluat fotoliul de lideră chiar după etapa trecută.

CSM speră la o minune

CS Municipal va juca în ultima etapă a turului de campionat, duminică de la ora 14.00 contra formaţiei patronate de Marian Iancu şi elevii lui Marius Mitu speră la o minune. Vâlcenii vin după un eşec usturător, 1-2 pe terenul lui FC Olt, echipă promovată din Liga a III-a şi nu se pot lăuda până acum decât cu patru succes, dintre care două în deplasare. De partea cealaltă, bănăţenii au trecut lejer de Arieşul Turda, scor 3-0 şi au suferit până acum numai o singură înfrângere, la Oradea cu Luceafărul din localitate. Poli a pierdut după retrogradare o serie de fotbalişti importanţi, plecaţi fie la echipe din primul eşalon, fie în străinătate. Au mai rămas, însă, destul jucători cu nume, Goga, Curtean, Mera, Scutaru, Sepsi sau Axente fiind numai câteva exemple în acest sens. La Timişoara joacă şi Florin Sandu, fotbalist care în campionatul trecut fusese împrumutat la Râmnicu Vâlcea. În aceste condiţii, timişorenii sunt favoriţi cerţi la cucerirea celor trei puncte puse în joc, asta dacă nu cumva tehnicianul Velcea va decide să folosească o echipă formată din rezerve, aşa cum a făcut la meciul de acum două etape jucat tot în deplasare la Juventus Bucureşti. Mai mult ca sigur la meci vor veni câteva mii bune de spectatori, după ce CS Municipal a jucat aproape toate meciurile de pe propriul teren cu tribunele mai mult goale, în ciuda faptului că intrarea a fost gratuită.

Mari probleme financiare la Poli

În ciuda faptului că nu are probleme în campionatul eşalonului secund, Polin Timişoara ar putea să nu revină prea curând în Liga I din cauza problemelor financiare majore. Adversara de duminică a CSM-ului are datorii totale de 7,25 milioane de euro, conform unui comunicat publicat, pe site-ul oficial al clubului şi semnat de preşedintele Consiliului de Administraţie, Marian Iancu. Finanţatorul, aflat în conflict deschis cu şefii FRF şi LPF dar şi cu oficialităţile locale din Timişoara, a anunţat că echipa este foarte aproape de desfiinţare şi că nu mai are de gând să bage bani în clubul de fotbal.

Credit pentru Mitu

Nici CS Municipal nu stă pe roze din punct de vedere financiar, jucătorii având de încasat prime şi salarii restante, potrivit zvonurilor. Gruparea din Zăvoi a avut noroc cu banii încasaţi de pe urma transferului lui Laurenţiu Brănescu la Juventus Torino dar tot mai mulţi fani se întreabă cum au fost ei cheltuiţi. Altfel, conducerea din Zăvoi a anunţat că tehnicianul Marius Mitu nu va fi schimbat din funcţie, indiferent de rezultatul meciului cu Poli şi că în iarnă se va face o campanie de transferuri interesantă care să ajute la îndeplinirea obiectivului de salvare de la retrogradare.

Programul ultimei etape a turului:

Gloria Bistriţa - Alro Slatina
CS Municipal - Politehnica Timişoara
FC Bihor Oradea - FC Olt
Arieşul - Unirea Alba Iulia
Juventus Bucureşti - Gaz Metan Severin
FC Argeş - UTA Arad
Mureşul Deva - FC Maramureş
Chindia - Luceafăcul Oradea

Handbal feminin, echipa naţională
Voina mizează la mondiale pe nouă chimiste

Tehnicianul echipei naţionale de handbal feminin a României, Radu Voina, a anunţat lotul de handbaliste care va face deplasarea în Brazilia pentru turneul final al Campionatului Mondial. Din echipă fac parte şi nouă handbaliste de la campioana Oltchim: Talida Tolnai, Valentina Ardean-Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Adina Fiera, Aurelia Brădeanu, Adriana Nechita, Ramona Farcău şi Oana Chirilă. Celelalte jucătoare care vor încerca să câştige o medalie mondială sunt: Tereza Pâslaru, Denisa Dedu (portari), Florina Chintoan, Carmen Cartaş, Carmen Amariei, Eliza Buceschi, Mihaela Tivadar, Amelia Busuioceanu şi Cristina Vărzaru. Handbalistele selecţionate vor pleca spre Brazilia pe 26 noiembrie. La CM din Brazilia, România va juca în grupa C, la Sao Paolo, alături de reprezentativele Franţei, Braziliei, Tunisiei, Cubei şi Japoniei. Tricolorele vor avea de luptat şi cu fusul orar, urmând a disputa două meciuri de la ora României 23.15, iar unul după miezul nopţii, de la 01.45. Programul meciurilor României în grupa C este următorul: România-Tunisia (3 decembrie, ora 21.00, ora României), România-Cuba (5 decembrie, ora 21.00), România-Japonia (6 decembrie, ora 23.15), România-Brazilia (8 decembrie, ora 01.45) şi România-Franţa (9 decembrie, ora 23.15).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe