Samoil Vîlcu se alătură la campania primăriei “Plantăm un copac pentru un aer mai curat"

duminică, 20 noiembrie 2011

Samoil Vîlcu se alătură la campania primăriei „Plantăm un copac pentru un aer mai curat"

Deputatul PDL Samoil Vîlcu apreciază eforturile municipalităţii de a păstra spaţiile verzi din oraş şi se va alătura campaniei „Plantăm un copac pentru un aer mai curat", acţiune ce se va derula în perioada 21-27 noiembrie. „Derularea acestei campanii în Râmnicu Vâlcea, la care sunt invitaţi să participe toţi cei care doresc să planteze un copac, este binevenită mai ales că 2011 este „Anul Internaţional al Pădurilor" şi a fost lansat ca să atragă atenţia asupra faptului că pădurile au un rol vital în viaţa a 1,6 miliarde de oameni şi constituie habitatul a milioane de specii de animale. Acest eveniment este cu atât mai important cu cât, conform statisticilor, anual, dispar peste 50.000 de hectare de pădure.

Mă voi alătura şi eu acestei campanii şi voi planta un copac pe care îl voi îngrijii personal. Îmi place ideea ca fiecare să avem copacul nostru în acest oraş", a declarat deputatul PDL.
„Conform statisticilor, Vâlcea are 265 de mii de hectare de pădure, reprezentând 49% din suprafaţa acestui judeţ, iar din acest punct de vedere, al întinderii pădurilor, este pe locul 3 la nivelul întregii ţări. Anual, în judeţul Vâlcea, aproximativ 400 de hectare de teren se regenerează pe cale naturală sau artificială prin împăduriri. În România, ecosistemele naturale reprezentate de păduri, sunt caracterizate printr-o mare diversitate faunistică şi floristică, favorizată de poziţia geografică, de varietatea reliefului, de condiţiile hidrologice, climatice şi pedologie", a concluzionat deputatul Samoil Vîlcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe