Peste 500 de UNPR-işti vâlceni, împreună cu deputatul Dan Mazilu, au fost prezenţi la reuniunea de la Craiova

duminică, 20 noiembrie 2011

Peste 500 de UNPR-işti vâlceni, împreună cu deputatul Dan Mazilu, au fost prezenţi la reuniunea de la Craiova

Participanţii la Reuniunea regională a organizaţiilor Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) din regiunea de dezvoltare IV Sud-Vest Oltenia au adoptat, sâmbătă, cu unanimitate de voturi, o rezoluţie în care se angajează să susţină o construcţie civică pe zona de centru-stânga, sub forma unei platforme civice, Uniunea Social Progresistă (USP), din care să facă parte organizaţii ale societătii civile, asociaţii ale pensionarilor, structuri sindicale şi patronale, formaţiuni politice. Aproximativ 500 de UNPR-işti vâlceni, împreună cu preşedintele UNPR Vâlcea, deputatul Constantin Mazilu, au fost prezenţi sâmbătă, 12 noiembrie, la Reuniunea regională a Organizaţiilor UNPR din Regiunea de dezvoltare IV Sud-Vest Oltenia care s-a desfăşurat la Sala Sporturilor Ion Constantinescu din Craiova.

La reuniune au mai participat peste 2000 de lideri locali, conducători de filiale, primari şi membrii din judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea.
În faţa celor prezenţi au urcat pe scenă nume grele ale partidului Gabriel Oprea ministrul Apărării Naţionale, urmat de Marian Sârbu vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Cristian Diaconescu vicepreşedintele Senatului, deputatul Maria Barna vicepreşedinte la nivel naţional, preşedinte al Organizaţiei de Femei UNPR, preşedinte al Comisiei de buget-finanţe de la Camera Deputaţilor, Valeriu Steriu şeful Comisiei prezidenţiale pentru agricultură, Eugen Nicolicea liderul Grupului UNPR din Camera Deputaţilor, Cristian Popescu-Piedone Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Anghel Iordănescu fostul selecţioner al Naţionalei României, deputatul Constantin Mazilu - liderul UNPR-iştilor vâlceni, Constantin Cornoiu primar Lăpuşata Vâlcea, fostul edil al Municipiului Râmnicu Vâlcea- Mircia Guău, Gigi Neţoiu, Ilie Morega liderul UNPR-iştilor gorjeni, Şerban Mihăilescu liderul senatorilor UNPR, senatorul Ion Toma secretar general adjunct al UNPR şi şefii de la Dolj împreună cu primarul Craiovei, Antonie Solomon.

UNPR este garantul stabilităţii României

În rapotul lui Oprea, prezentat la Craiova a fost subliniat faptul că UNPR este garantul stabilităţii României pentru că "noi suntem un partid militarizat adică disciplinat, serios, profesionist, un partid în care onoarea şi patria sunt pe primul loc! Avem filiale în fiecare judeţ, avem peste 250.000 de membrii de partid iar grupul parlamentar numără 31 de parlamentari".
Cu toate ca acest partid a fost catalogat ca fiind un partid de traseişti şi trădători, Oprea a făcut un apel la memoria oamenilor amintindu-le că cel care a făcut asemeanea afirmaţii, Crin Antonescu, să nu uite că a trecut prin trei partied. "Sunt ca nişte găini fără cap care se mişcă din gard în gard certându-se pe funcţii. Acum când este criza economică, ei se ceartă pe pielea ursului din pădure. Aşa ar trebui să facă un partid din opozitie? Nu sunt în stare să-şi conducă propriile partied, cu atât mai puţin România", a declarat Oprea.
Acesta a mai susţinut că la alegerile viitoare UNPR va merge pe propriile picioare, bineînteles în coaliţie: "Avem un drum extraordinar: responsabilitate versus demagogie şi populism şi vom câştiga. Actuala coaliţie va câştiga alegerile din 2012. Întotdeauna populismul şi demagogia se va dezintegra. Responsabilitatea a fost şi va fi întotdeauna apreciată de români".

UNPR lucrează la un program de guvernare

Cel mai bun ministru al muncii pe care l-a avut Romania, brendul în ceea ce înseamnă protecţie socială, Marian Sârbu a anunţat că departamentul acestui partid lucrează la un program de guvernare cu care UNPR va participa la campania electorală din 2012.
Sârbu a susţinut necesitatea unui parlament unicameral. "Avem nevoie de o singură cameră de doar 300 de parlamentari aşa cum de fapt, printr-un referendum, poporul şi-a spus deja cuvântul şi o nouă reorganizare administrativ teritorială pentru că România are nevoie să se aerisească.
În acest moment sunt miniştrii pe care nu-i cunoaşte nimeni pentru că ei se ocupă de probleme mult prea mici pentru ceea ce înseamnă interesul acestei ţări! Cel puţin trei ministere ar trebui să aibă caracter integrator, un minister al economiei finanţelor şi muncii, un minister al sănătăţii şi protecţiei sociale şi un minister pentru cultură, educaţie şi cercetare", a declarat Sârbu.

UNPR se va înmulţi de 10 ori

Deputatul Constantin Mazilu, preşedintele organizaţiei UNPR Vâlcea, şi-a început discursul printr-un citat dintr-un mare oltean, Adrian Păunescu: "De bucurie rar avurăm parte, În unele duminici, pe la nunţi, Suntem olteni pe viaţă şi pe moarte, Suntem olteni, adică suntem munţi", precizând faptul că pe lângă bucuria nunţilor tradiţionale, o mare bucurie o reprezintă şi această întâlnire.
"Îmi doresc din tot sufletul ca la anul să ne înmulţim de 10 ori, iar obiectivul nostru să-l depăşim. Sunt sigur că alături de primarul Solomon, alături de Gabriel Oprea, de toţi aceşti colegi minunaţi, vom reuşi şi vom câştiga", a susţinut Mazilu.

(Mesagerul de Vâlcea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe