Echipa CSM Râmnicu Vâlcea iernează în subsolul clasamentului

duminică, 20 noiembrie 2011

• Fotbal, Liga a II-a

Echipa CSM Râmnicu Vâlcea iernează în subsolul clasamentului

• formaţia din Zăvoi a pierdut şi la Piatra Olt şi a mai căzut un loc în ierarhia Seriei a II-a • vâlcenii au condus cu 1-0 dar gazdele au întors situaţia de pe tabela de marcaj

CS Municipal a început meciul de la Piatra Olt contra formaţiei locale, promovată din Liga a III-a, cu gândul la o victorie care să-i dea o gură de oxigen importantă în lupta pentru evitarea retrogradării. Elevii lui Marius Mitu au început mai bine partida şi au reuşit să deschidă scorul încă din minutul 11, atunci când Pribac, golgheterul CSM-ului din ultimul timp, a prins un şut bun de la 16 metri lateral stânga, Bordea fiind numai spectator. Cinci minute mai târziu, municipalii îşi puteau mări avantajul dar Gogoşoiu a reluat numai în bară după ce Stoica executase excelent o lovitură liberă din apropierea careului. Până la pauză cele două formaţii şi-au împărţit ocaziile de gol iar gazdele au pus stăpânire pe mijlocul terenului. FC Olt a cerut şi o lovitură de la 11 metri, la un posibil henţ în careu al lui Tomozei dar centralul a lăsat jocul să continue şi primele 45 de minute s-au terminat cu un avantaj minim al vâlcenilor. Repriza secundă a fost slabă pentru elevii lui Mitu. În minutul 52 Burcea a fost la un pas de egalare dar voleul său a trecut puţin pe lângă poarta apărată de Tufişi.

După alte câteva ocazii ale gazdelor inevitabilul s-a produs şi în minutul 65 era 1-1. Vedeta lui FC Olt, Dragalina, a pătruns nestingherit pe partea stângă şi a şutat la colţul lung, spre bucuria spectatorilor prezenţi în tribune. Două minute mai târziu, oficialii gazdelor au cerut un nou penalty, la pătrunderea lui Dragalina, jenat de Plecanciuc dar Georgian Ionescu a lăsat jocul să curgă, în protestele generale. Vâlcenii au preferat să se apere şi să încerce să plece de la Piatra Olt cu un punct dar cu trei minute înainte de final FC Olt a dat lovitura, după o acţiune personală a lui Burcea care a punctat după un şut din interiorul careului. Finalmente a fost 2-1 şi CS Municipal a ajuns pe locul 13 al clasamentului, la două puncte distanţă de poziţiile care asigură salvarea de la retrogradare. În ultima etapă a turului de campionat, vâlcenii primesc vizita noii lidere a clasamentului, FC Timişoara, vicecampioana en-titre a României care va veni în Zăvoi să câştige toate cele trei puncte. Pentru CS Municipal se anunţă, încă de pe acum, o iarnă agitată în care se vor încerca transferuri importante care să crească şansele de salvare de la retrogradare.

"Ne jucăm şansa până la capăt"

Fotbalistul CSM-ului, Iosif Kalai, a declarat penteru "Gazeta Nouă" la finele meciului cu FC Olt, că determinarea a făcut diferenţa: "Şi-au dorit mai mult să câştige. Au avut o foarte mare determinare, de multe ori dorinţa răstoarnă valoarea. Din păcate, noi am vrut să pasăm, să ţinem de minge, dar aţi văzut ce înseamnă o determinare când într-adevăr vrei să câştigi trei puncte. Trebuie să te aştepţi că poţi fi învins în ultimele minute, este un joc de fotbal, dacă nu esti concentrat până la final aţi văzut ce se poate întâmpla. Iei gol pe final de meci, asta este, ieşi învins de pe teren. Toate meciurile sunt dificile. Eu nu mă gândesc că va fi un meci decisiv cel cu Poli, cum spun alţii, noi ne vom juca şansa până la capăt, sper să adunăm puncte indiferent de adversar. Nu mă interesează ce echipe au şanse la promovare, gândul meu este la obiectivul nostru, salvarea de la retrogradare". De partea cealaltă, antrenorul principal al echipei din Olt, Dan Oprescu a acuzat arbitrajul:
"M-am ferit până acum să o spun, dar m-am săturat să jucăm şi împotriva arbitrilor. Fac un apel, dacă cineva acolo sus aude, am crezut că se va schimba ceva de când a venit Ion Crăciunescu la conducere, dar nu s-a schimbat nimic. Este jalnic, este strigător la cer. Nu mai suportăm! Vreau să se schimbe ceva începând de astăzi, dar nu cred, pentru că aşa am crezut şi când a venit Ion Crăciunescu la CCA. Este strigător la cer să scapi singur cu portarul, să-i faultezi şi să nu elimini jucătorul. Nu ştiu ce se doreşte, dar nu se mai poate!"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe