Poliţiştii au identificat suspecţii în cazul unui furt produs în oraşul Brezoi

miercuri, 16 noiembrie 2011

Poliţiştii au identificat suspecţii în cazul unui furt produs în oraşul Brezoi

La data de 15 noiembrie, poliţiştii din Brezoi au fost sesizaţi de către Olga M., din localitate, cu privire la faptul că, în noaptea de 14/15 noiembrie, persoane necunoscute au pătruns în garajul său, prin efracţie, de unde au sustras cantitatea de 80 de litri de motorină depozitată în trei bidoane de plastic precum şi patru truse complete de scule, respectiv mai multe chei tubulare, o bormaşină, o maşină de şlefuit electrică, un pistol de vopsit şi o rotopercupantă. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul Poliţiei oraşului Brezoi care a constatat că cele sesizate se confirmă, iar în urma verificărilor efectuate s-a reuşit identificarea autorilor furtului, respectiv E. B., de 17 ani, Gheorghe V., de 18 ani, Iulian S., de 19 ani şi D. Ş., de 17 ani, toţi domiciliaţi în oraşul Brezoi, reuşindu-se şi recuperarea în totalitate a prejudiciului creat. În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor 4 tineri, urmând a se propune soluţie procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi.

Un bărbat din Sălătrucel este cercetat de poliţişti pentru tentativă de furt

La data de 16 noiembrie a.c., la ora 02.22, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Rm. Vâlcea au fost sesizaţi de Nicolae S., despre faptul că a prins în flagrant o persoană ce încerca să sustragă mai multe bunuri din locuinţa pe care o deţine în comuna Mihăeşti. La faţa locului s-a deplasat imediat o patrulă de siguranţă publică care a identificat persoana în cauză, ca fiind Gheorghe P., de 53 ani, din comuna Sălătrucel. Suspectul a declarat ulterior că a pătruns în locuinţă pentru a sustrage mai multe bunuri (alimente şi haine). Cu ocazia controlului corporal efectuat asupra lui Gheorghe P. a fost identificată o armă albă (cuţit), care a fost ridicată în vederea confiscării.
Poliţiştii i-au întocmit lui Gheorghe P. actele procedurale premergătoare în vederea începerii urmăririi penale, acesta fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, tentativă de furt şi port ilegal de armă albă, urmând a se da soluţie procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea.

Cercetaţi pentru tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos

În perioada 11 - 13 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Pietrari, împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Privat Buila, au organizat şi desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori şi sustragerea de material lemnos din fondul forestier. Cu această ocazie au fost controlate 30 autovehicule, legitimate 39 de persoane şi aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.571 lei. În cursul zilei de luni, în comuna Bărbăteşti, pe fondul forestier din punctul „Valea Bună", au fost depistate 2 persoane, în timp ce tăiau material lemnos. Este vorba de Ilie P., de 57 ani şi Constantin P., de 53 ani, ambii din comuna Pietrari, care până în momentul depistării, tăiaseră 5 arbori, din specia molid, şi îi depozitaseră în două căruţe cu intenţia de a-i sustrage. Celor în cauză le-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.

Condamnat la doi ani închisoare pentru infracţiunea de conducere fără permis

Poliţiştii Biroului Urmăriri, împreună cu colegii lor din Călimăneşti au reuşit identificarea şi reţinerea lui Mihăiţă G., de 36 de ani, condamnat la 2 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. În sarcina acestuia, magistraţii Tribunalului Brezoi au reţinut faptul că, la data de 16.11.2008, în timp ce se afla pe strada Anton Pann, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost depistat de poliţiştii rutieri, conducând un autoturism marca Audi fără a poseda permis de conducere. Condamnatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Vâlcea, urmând să fie transferat la Penitenciarul Colibaşi în vederea executării pedepsei.

Acţiuni de supraveghere a traficului rutier la Călimăneşti

La data de 14 noiembrie a.c., poliţiştii din Călimăneşti au organizat acţiuni preventive, atât la nivelul oraşului, cât şi în zona rurală arondată, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere şi a depistării conducătorilor auto care încalcă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice. Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost controlate 17 autovehicule, legitimate 25 persoane, aplicate 4 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 670 lei fiind înregistrate şi 2 infracţiuni la regimul circulaţiei. Luni, în jurul orei 15.00, poliţiştii rutieri din Călimăneşti au identificat pe DN 7, un bărbat de 34 ani, care conducea un autoturism marca Opel Vectra neînmatriculat şi cu numere de înmatriculare false. Astfel, lui Nicolae A., din oraşul Călimăneşti, i-a fost întocmit dosar penal pentru punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Trafic rutier atent monitorizat de poliţişti

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au acţionat pe arterele judeţului în vederea prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere. Astfel, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au întocmit un număr 62 procese verbale, fiind aplicate 94 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 9.347 lei. Dintre contravenţiile aplicate, ponderea cea mai însemnată o deţin cele care sancţionează depăşirea regimului legal de viteză prevăzut pe un sector de drum - 24. Au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce cinci permise de conducere, pentru stare tehnică necorespunzătoare fiind reţinute un număr de 6 certificate de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe