Ion Cîlea se jură că nu a criticat-o “urât" şi nici nu a înjurat-o pe Elena Udrea

miercuri, 16 noiembrie 2011

Ion Cîlea se jură că nu a criticat-o „urât" şi nici nu a înjurat-o pe Elena Udrea

Zilele trecute, o publicaţie locală a inserat un interviu în care îi sunt contestate preşedintelui CJ Vâlcea, Ion Cîlea, „drepturile de autor" asupra proiectului privind dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea turistică Voineasa. „Cel care a fost intervievat îşi asumă paternitatea exclusivă luându-l ca asociat şi pe prefectul judeţului, uitând să prezinte etapele reale prin care a trecut proiectul amintit. Or, pentru a-i reîmprospăta memoria, mă văd obligat să subliniez că promovarea turismului montan cu elementele sale de proiect îşi are obârşia chiar în oferta electorală din 2008 cu care am intrat în competiţia alegerilor locale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea. Presiunea şi preocuparea pe care le-am pus asupra acestei investiţii sunt evidente şi în Hotărârea nr.28 din 26 februarie 2009 pe care am promovat-o în vederea asocierii Consiliului Judeţean cu consiliile locale din Voineasa şi Vaideeni, precum şi HCJ nr.131/30 septembrie 2009 care a statuat identitatea şi punctul de plecare al proiectului căruia efectiv i-am dat undă verde.

Stimatul meu coleg ignoră aceste etape şi declară reporterului cu seninătate stupefiantă: «Ion Cîlea preferă să se laude cu pârtia de schi pentru care n-are nicio contribuţie, ba dincontră. Eu şi prefectul Petre Ungureanu am făcut posibilă această investiţie». Amnezia repondentului merge până acolo încât uită bine cunoscuta replică a aliatului său care nu s-a sfiit să promită (citez din memorie): «Dacă Ion Cîlea va face pârtie în munţii Lotrului, mă voi duce la sediul PSD, şi o săptămână o să dau cu mătura» (Dixit prefect!). Pe aceeaşi cărare a minciunii a alunecat colegul meu şi cu afirmaţia la fel de stupidă: «Vâlcea are de pierdut pentru că Ion Cîlea o critică foarte urât pe doamna ministru Elena Udrea şi o înjură». Gogomănie mai mare nu se putea zice. Niciodată în viaţă nu am adus critici «urâte» unei femei şi cu atât mai mult nu am înjurat-o. În cazul incriminat, orice atitudine ostilă din partea mea ar fi devenit penibilă.

Cum să înjur un ministru - femeie pe care, în octombire 2009 când doamna Elena Udrea a venit prima oară în Vâlcea, l-am întâmpinat astfel: «Dintre toate vizitele ministeriale, pentru mine prezenţa domniei voastre în judeţul nostru a fost cea mai dorită şi mai plină de speranţe». De atunci şi până astăzi respectul meu a rămas nealterat şi niciodată, în tot acest timp, n-am formulat vreo critică insultătoare sau - vai! - vreo înjurătură. Rog pe această cale să mi se demonstreze că am jignit-o o singură dată pe femeia - ministru, iar dacă nu se găseşte, accept strămutarea colegului meu şi a domului prefect, cu mătură cu tot, la uşa Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru iertare şi igienizare", a ţinut să menţioneze Ion Cîlea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe