Sparle si soparle

duminică, 13 noiembrie 2011

Sparle si soparle

• Luni, 14 noiembrie, IPS Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, va împlini frumoasa vârstă de 97 de ani. Marcarea acestui eveniment dar şi împlinirea a doi ani de slujire arhierească de când Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei este PS Emilian Lovişteanu, se va face prin mai multe evenimente spiritual culturale. Biblioteca ce va fi inaugurată pe 14 noiembrie la Arhiepiscopia Râmnicului va purta numele... lui Gherasim Cristea.

• Cu toate că am formulat constant critici la adresa lui Bobiţă Cătuşanu şi a afacerilor suspecte derulate cu Primăria Râmnicului, trebuie să remarcăm totuşi că în domeniul muzical acesta este un as. Vineri seara, la inaugurarea noului Restaurant OK Zăvoi, Bobiţă Cătuşanu şi formaţia Antract au dat un recital de zile mari care a fost aplaudat minute în şir de cei peste 300 de invitaţi prezenţi la eveniment. Printre cei care a aplaudat formaţia Antract s-a numărat şi primarul Romeo Rădulescu, astfel că spectacolul s-a întins până în jurul orelor 24.

• Chiar dacă este un mare amator de concerte şi distracţii în aer liber, primarul Rădulescu nu şi-a găsit puţin timp să vină la lansarea cărţii „Noua şcoală de gândire a dreptei", în ciuda faptului că toată conducerea PDL Vâlcea, în frunte cu Dorel Jurcan, a fost prezentă la eveniment. Se pare că Romeo Rădulescu reprezintă un „model de urmat" şi pentru alţi politicieni: Ionel Giuran, preşedintele PC Vâlcea, le-a dat cu tifla liderilor USL la conferinţa de presă de joi, 10 noiembrie.

• În prezentarea situaţiei critice de la CET Govora, un „mare" cotidian local s-a ferit ca dracul de tămâie să pronunţe numele adevăratului vinovat de această situaţie - Oltchim şi „Roibu Împărat" care refuză să plătească datoria de 650 miliarde lei vechi către CET Govora.

• Frenezia asfaltărilor realizate de firma Delta ACM prin Râmnic a ajuns recent şi pe strada Cerna. Muncitorii de la firma respectivă au aşteptat până s-au terminat lucrările de reabilitare a reţelei de gaze naturale, însă această aşteptare s-a întins până joi, 10 noiembrie, când cei de la Delta ACM au turnat asfaltul pe o ploaie mocănească şi o temperatură de sub 10 grade. Cu siguranţă că acest asfalt plătit cu miliarde de lei nu va apuca primăvara anului viitor!

• Clauzele abuzive introduse de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia în actul adiţional la contractul cu CET Govora din decembrie 2010 ar trebui să fie cercetate cu maximă atenţie de către Ministerul Economiei şi Comerţului şi, de ce nu, de către procurori. Acest şantaj al şmecherilor cu gulere albe de la conducerea SNLO Târgu Jiu (care ameninţă că nu vor mai furniza cărbune vâlcenilor), exercitat asupra CET Govora (mai precis - asupra populaţiei municipiului Râmnicu Vâlcea, care beneficiază de agentul termic furnizat de CET), trebuie să înceteze imediat! De altfel, directorul economic de la CET Govora, Constantin Lepadat, le-a explicat recent consilierilor judeţeni că SNLO are un tratament discriminatoriu pentru Vâlcea, de vreme ce furnizează cărbune altor agenţi economici cu datorii mult mai mari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe