Deputatul Vlădoiu sprijină proiectele de investiţii iniţiate de primarii din Cernişoara şi Frânceşti

duminică, 13 noiembrie 2011

Deputatul Vlădoiu sprijină proiectele de investiţii iniţiate de primarii din Cernişoara şi Frânceşti

Întorcându-se de la Parlament, deputatul PSD Aurel Vlădoiu a ţinut să-şi viziteze câţiva dintre prietenii şi colaboratorii care poartă numele Mihai. Alesul social-democrat s-a întâlnit cu Mihai Văduva, managerul „Nurvil" - dealerul Audi şi VW în judeţele Vâlcea şi Gorj, cu Mihai Bălan, directorul general al CET Govora, dar şi cu Mihai Popa, de la Elvila. După ce le-a oferit cadouri simbolice şi le-a transmis cele mai calde urări de bine, Aurel Vlădoiu a dialogat cu managerii vâlceni pe teme legate de economie, efectele crizei şi modul în care văd ei posibilă scoaterea României din situaţia extrem de delicată în care se află.

În a doua parte a aceleaşi zile, deputatul colegiului uninominal Horezu, l-a vizitat pe colegul şi prietenul său Mihai Ionescu, primarul comunei Cernişoara, care, de asemenea, în această săptămână, şi-a sărbătorit ziua numelui. „Cu această ocazie, am fost împreună la două hramuri de biserici, în satele Cernişoara şi Obârşie. Nu în ultimul rând, am sfinţit o troiţă şi o fântână, pentru a căror realizare, cu dragă inimă, atât eu cât şi domnul preşedinte Ion Cîlea, am contribuit cu bani. Vreau să vă spun că atmosfera a fost foarte frumoasă. Au fost prezenţi foarte mulţi membri ai comunităţii din Cernişoara. Cred că peste 500. L-am felicitat şi pentru asta pe domnul primar Mihai Ionescu. Încă o dată, s-a dovedit a fi un bun organizator şi un om apreciat, cu o susţinere extraordinară. L-am mai felicitat pentru lucrurile deosebite pe care le face pentru localitate. Este nu numai unul dintre cei mai vechi primari, ci şi unul dintre cei mai activi şi gospodari", a apreciat Aurel Vlădoiu, referindu-se la întâlnirea sa cu cetăţenii şi primarul de la Cernişoara. Parlamentarul şi-a argumentat afirmaţiile făcând trimitere la realizările concrete ale primarului Ionescu. „Numai în acest an, are realizate investiţii de aproape 150 miliarde lei vechi, bani atraşi de primarul Mihai Ionescu. E o sumă colosară pentru o comună, o realizare incredibilă. Primăria n-ar strânge suma asta nici în 50 de ani. Cel mai important proiect, evident, este cel finanţat prin Măsura 322 a PNDR. Implementarea acestuia este pe final. Are mai multe componente: alimentare cu apă, canalizare, asfaltare drumuri comunale. Recepţia acestor obiective se va face în luna decembrie". Reprezentantul PSD a adăugat că un alt obiectiv major al primarului Mihai Ionescu a fost şi acela de a reabilita bisericile din localitate. „Mihai Ionescu s-a implicat foarte serios şi în refacerea, modernizarea unităţilor de învăţământ, a căminelor culturale, a bisericilor. Vreau să vă spun că, în ultimii doi ani, au fost trei sfinţiri de biserici la care am participat eu, dar, sigur, au fost mai multe. Ce-mi place foarte mult la comunitatea din Cernişoara este şi faptul că, după aceste hramuri, oamenii se strâng în număr mare şi iau masa împreună, socializează. După orele de şcoală, li se alătură cadrele didactice, care vin împreună cu copii. Există un parteneriat foarte strâns între şcoală şi biserică. Toate aceste lucruri, după părerea mea, trebuie luate ca exemple şi de alte localităţi", a mai subliniat deputatul Aurel Vlădoiu.

Prim-vicepreşedintele PSD Vâlcea a anunţat, totodată, că, zilele trecute, a fost din nou la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru a ridica problema extinderii reţelei cu apă în localitatea condusă de Mihai Ionescu. „Am prezentat argumente în favoarea acestei investiţii şi îmi doresc foarte mult să primească finanţare. Este vorba despre extinderea reţelei pe o lungime de 3 km, în trei sate, Cernişoara, Obârşie şi Mădulari. Reţeaua existentă are 6 km, dar este foarte necesară şi această extindere, prin PNDI. Proiectul are un punctaj bun şi nu există motive pentru a fi respins. Cu această ocazie, am intervenit şi pentru progamul de alimentare cu apă de la Frânceşti. Este vorba despre o reţea nouă, în satele Surupatele şi Dezrobiţi. Deşi Frânceşti este cea mai mare comună din judeţ, ca întindere şi ca populaţie, după Mihăeşti, are cele mai puţine investiţii", a completat parlamentarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe