O depăşire neregulamentară a băgat în spital 5 persoane

miercuri, 9 noiembrie 2011

O depăşire neregulamentară a băgat în spital 5 persoane

Depășirea neregulamentară este una din cauzele principale de producere a accidentelor rutiere, până în prezent la nivel național având loc, din această cauză, un număr de 756 accidente. Dintre acestea, în judeţul Vâlcea, în anul 2011, s-au produs 21 de accidente soldate cu 3 morți, 16 răniți grav şi 21 răniți uşor.
Ieri dimineaţă, în jurul orei 09.55, pe strada Calea Bucureşti din municipiul Rm. Vâlcea, la km 175+500, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a 5 persoane.
Astfel, în timp ce conducea un autoturism marca MERCEDES, din direcţia Sibiu -Piteşti, Gheorghe L., de 34 ani, a efectuat o depăşire neregulamentare şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism marca Renault condus regulamentar de Corneliu A., de 65 ani, din Constanţa.

În urma impactului a rezultat rănirea mai multor persoane, respectiv, Gheorghe L., diagnosticat cu traumatism toracic, Violeta L., de 36 ani, diagnosticată cu fractură deschisă gleznă stânga, L. L., de 5 ani, diagnosticat cu traumatism toracic, Lavinia G., de 21 ani, diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral minor şi Ioana G., de 54 ani, diagnosticată cu traumatism coloană cervico-dorsală, toţi ocupanţi ai autoturismului Mercedes condus de Gheorghe L., din comuna Bujoreni.

Cele 5 victime ale accidentului au fost transportate la Spitalul Judeţean Vâlcea pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultat fiind negativ şi li s-au recoltat şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma studiilor s-a constatat că o coliziune frontală între două maşini care circulă cu 90 km/h corespunde unei căderi de la 25 m, iar la o viteză de 110 km/h - unei căderi de la 43 m. Având în vedere consecințele efectuării unei astfel de manevre asupra participanților la trafic, polițiștii rutieri au reținut, pe acest fond, peste 700 de permise de conducere.
În vederea prevenirii accidentelor rutiere, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier recomandă conducătorilor auto:
- Să respecte restricţiile de viteză care sunt stabilite prin indicatoarele rutiere;
- Să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum (curbe, rampe, pante), de trafic sau la condiţiile meteo(drum alunecos - umed, acoperit cu polei, gheaţă sau zăpadă - mai ales în momentul intrării în viraje);
- Distanţa faţă de autovehiculul care circulă în faţă trebuie să fie mai mare pe drum alunecos, iar viteza de deplasare mai redusă, atât pentru a se evita coliziunea faţă-spate, cât şi pentru a nu fi obligaţi să frânaţi brusc, fapt care duce la derapare sau să pătrundeţi pe sensul opus, creând astfel o stare de pericol.
- Să reducă viteza în abordarea curbelor fără vizibilitate pentru a nu fi nevoiţi ,,să tăiaţi curba" şi să pătrundeţi pe contrasens, în judeţul Vâlcea fiind astfel de curbe în special în Zonele ,,Dealu Negru" şi ,,Valea Oltului".

Condamnat la 5 ani închisoare pentru trafic de persoane

Poliţiştii Biroului Urmăriri au reuşit, în urma unei acţiuni organizate pe linia mandatelor europene de arestare, identificarea şi reţinerea lui Pardalian S., din oraşul Călimăneşti, urmărit internaţional de autorităţile judiciare din Belgia pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane şi prostituţie.
Persoana în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti care a dispus reţinerea acestuia şi ulterior depunerea în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Argeş.

Dosare penal pentru furt şi conducere fără permis

Un autoturism neasigurat reprezintă o ţintă sigură a infractorilor, dornici de o pradă uşor de obţinut, dacă însă lăsaţi şi cheile de contact în interiorul autoturismului şansele să-l mai găsiţi acolo unde l-aţi parcat scad simţitor.
Ieri, ora 13.35, poliţiştii de la Secţia de Poliție nr.6 Racovița au fost sesizaţi de Sorin D., director de vânzări la o societate comercială din municipiul Rm. Vâlcea, cu privire la faptul că un autoturism al firmei, ce era staţionat în faţa restaurantului Râul Vadului, a fost sustras de persoane necunoscute.

În urma cercetărilor efectuate şi datorită faptului că autoturismul era monitorizat prin sistem de localizare prin GPS, acesta a fost identificat la marginea drumului forestier Valea Căprărețului, la aproximativ 100 m de DN7, la limita dintre judeţele Vâlcea şi Sibiu, prezentând avarii pe toată partea laterală dreaptă.

În urma verificărilor efectuate de oamenii legii a fost identificat Nicolae H., de 20 ani, din comuna Cârlibaba, judeţul Suceava, care a declarat că a sustras maşina din parcare profitând de neatenţia conducătorului auto care a uitat cheile in contact şi că a dorit să facă o plimbare cu aceasta, deşi nu era posesor de permis de conducere.
În continuare se efectuează cercetări faţă de Nicolae H. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat precum şi de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe