Noi reproşuri ale lui Mircia Gutău la adresa lui Romeo Rădulescu

miercuri, 9 noiembrie 2011

• Noi reproşuri ale lui Mircia Gutău la adresa lui Romeo Rădulescu:

„Cu mari întârzieri, primarul a continuat investiţiile începute de mine, dar nu a venit cu nici un proiect nou"

Luni seară, fostul primar al Râmnicului, Mircia Gutău, a scos în evidenţă din nou, în cadrul unei emisiuni la TV Etalon, problemele şi lipsa de eficienţă care au „invadat" actuala conducere a primăriei, aducându-i reproşuri directe lui Romeo Rădulescu că nu a finalizat la timp marile proiecte de investiţii, dar şi că a creat un adevărat haos prin municipiu. În plus, Mircia Gutău a punctat faptul că se va implica activ în cadrul UNPR Vâlcea, spunând că acest partid are şanse mari să se impună la alegerile locale din 2012.

„Dacă ceea ce am auzit va fi adevărat, va fi cea mai mare nenororice care i se poate întâmpla Râmnicului: primarul Romeo Rădulescu doreşte să construiască pasajul Tudor Vladimirescu, peste calea ferată, fără bretele. Ce înseamnă asta? Se rezolvă circulaţia de la podul de la Goranu şi se va da drumul la circulaţia doar pe direcţia est-vest. Dar, mi-am pus o întrebare: prin această decizie neinspirată, descarci maşinile mari în oraş şi le obligi să treacă prin centrul Râmnicului. Acest lucru va nenoroci oraşul. Dacă se dorea să se facă doar un pasaj fără bretele, era mai ieftină varianta cu pasaj subteran. Noi n-am dorit acest lucru tocmai pentru a rezolva situaţia circulaţiei în zonă. Atunci când am plecat, mai era de rezolvat un singur lucru la acest pasaj: anume intersecţia dintre acest bulevard şi strada Nicolae Bălcescu, care urma să fie chiar la doi metri de bariera de cale ferată. Acolo le-am propus specialiştilor să facem un pasaj subteran pe strada Nicolae Bălcescu.

S-a mai spus că se va construi o stradă care să treacă pe lângă Casa Sindicatelor şi Arenele Traian, cu sens unic. Din punctul meu de vedere, această stradă nu rezolvă nimic. În primul rând, atunci când faci o stradă trebuie să te gândeşti la avantaje şi dezavantaje. Marele dezavantaj ar fi că distrugi parcul de la Casa Sindicatelor şi terenul de sport de la Şcoala nr. 5. Mi-aş dori ca aceste proiect să fie din nou revizuit şi specialiştii să se pronunţe. Despre pasajul de la Hervil, am spus că acesta trebuie să aibă două benzi şi să permită maşinilor, gen Ambulanţe, să poată trece. Ar fi fost o rezolvare a zonei CPL-ului. Modernizarea parcului Zăvoi stagnează deja de foarte mult timp. Anul viitor, care va fi un an electoral, vor începe lucrările şi va fi un haos total. Un alt proiect la care s-a renunţat foarte uşor, dar la care am ţinut enorm, ţinea de construcţia bazinului de înot din spatele stadionului de fotbal. Am trecut pe acolo şi am văzut că zona s-a transformat într-o groapă de gunoi. Alt lucru negativ, pentru că acel bazin de înot trebuia făcut. Aici conducerea administrativă a primăriei trebuia să se zbată mult mai mult.

Nu este posibil ca un municipiu cu un primar de la PDL să nu obţină fonduri mai multe, aşa cum este cel de la Piatra Neamţ. Este de neimaginat ca noi, ca municipiu, să nu facem o sală de sport de 5.000 de locuri. Aş fi urgentat toate aceste lucruri, iar cel puţin trei proiecte din cadrul Polului de Dezvolare Urbană ar fi trebuit să fie gata acum.
Văd că s-a renunţat foarte uşor la parcul dintre cele două poduri din centrul Râmnicului. Ar fi fost foarte frumos, cu o terasă, cu circulaţie pietonală, era un lucru senzaţional. La proiectul de modernizare a străzii Aurel Sacerdoţeanu deja negociasem cu proprietarii terenurilor şi stabilisem suma cu care să-i expropriem. Mă doare faptul că nu s-a finalizat Căminul de Bătrâni. Am alocat zeci de miliarde lei pentru construirea căminului de lângă grădina zoologică, dar de doi ani de zile căminul stă nefolosit. Este cea mai mare nerealizare a actualei administraţii pentru că nu poţi să abandonezi un cămin care arată la standarde occidentale. După părerea mea, primarul trebuia să se zbată şi să discute cu Ministerul Muncii. Sunt lucruri care trenează de foarte mult timp.

S-a creat o oarecare distanţă între actuala conducere a Primăriei Râmnicului şi subsemnatul atunci când am luat decizia de a nu mai face parte din PDL. Nu vreau să constitui o povară pentru dumnealor. Voi organiza partidul în care ma-m înscris recent, pe aceleaşi principii pe care am constituit organizaţia PDL-ului, în aşa fel încât, la alegerile din 2012, UNPR-ul să câştige primăria la Râmnicu Vâlcea şi o majoritate la consilierii locali. Sunt obiective realizabile. În 2012, dacă eu nu voi pe listă, voi vota cu siguranţă reprezentantul UNPR-ului. Vreau să mă ridic pe propriile picioare. Vreau să-mi demonstrez mie că sunt viu şi că pot reveni ceea ce am fost. Sunt un om conştient şi realist că şansele sunt mici ca să mi se rezolve dosarul la CEDO. Dar atâta timp cât există o şansă de 1% eu mă voi zbate până la capăt. Îmi joc şansa până la capăt. Faptul că vâlcenii m-au primit aşa cum m-au primit, demonstrează încă o dată afecţiunea acestora faţă de mine, dar şi reciproca este valabilă. Cu această calitate te naşti. Eu am reuşit să mă distanţez de ceilalţi politicieni prin ceea ce am făcut şi de aceea sunt un om cu picioarele pe pământ. Am dovedit că tot ceea ce am promis am şi făcut. Cu mari întârzieri, actualul primar a continuat investiţiile începute de mine, dar nu a venit cu nici un proiect nou", a declarat Mircia Gutău.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe