Deputatul Samoil Vâlcu, preocupat de toate proiectele de dezvoltare ale municipiului

miercuri, 9 noiembrie 2011

Deputatul Samoil Vâlcu, preocupat de toate proiectele de dezvoltare ale municipiului

Deputatul PDL Samoil Vîlcu este preocupat ca toate proiectele de dezvoltare ale municipiului să fie cunoscute, nu doar pe plan local, ci şi pe plan naţional. În sprijinul acestei idei, parlamentarul vâlcean a prezentat o nouă declaraţie politică în plenul Camerei Deputaţilor, cu referire la finalizarea podului de la Morilor ce va fi inaugurat, vineri 11 noiembrie la ora 16.00.

Declaraţia politică, intitulată: "Municipiul Râmnicu Vâlcea, exemplu de succes al atragerii şi cheltuirii fondurilor europene", cuprinde detalii despre eforturile municipalităţii de a dezvolta oraşul cu fonduri nerambursabile.
„Investiţiile sunt cheia modernizării României, iar acest lucru se poate face, cred eu, prin atragerea masivă a fondurilor europene, mai ales în condiţii de criză economică. Din acest punct de vedere, al atragerii fondurilor europene, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea poate constitui un exemplu. Râmnicu Vâlcea a fost desemnat unul dintre cei 13 poli de dezvoltare urbană a României care beneficiază de fonduri europene în valoare de 38,2 milioane de euro, în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa Prioritară 1. Municipiul Râmnicu Vâlcea are un Plan Integrat de Dezvoltarea Urbană care cuprinde proiecte ce au ca scop modernizarea oraşului. Nouă proiecte importante pentru Râmnicu Vâlcea se află în evaluare sau în implementare la Primăria municipiului.

Aceste proiecte fac parte din Programul Operativ Regional 2007-2013 fiind incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană pentru municipiul Râmnicu Vâlcea - "Pol de Dezvoltare Urbană". Pentru ele, Râmnicul beneficiază de finanţare externă în proporţie de 98% (17,65% de la bugetul de stat şi 80,35% din Fondul European de Dezvoltare Regională - FEDR), cu o cofinanţare locală de numai 2%. Prin derularea acestor proiecte va creşte standardul de viaţă al locuitorilor, se va moderniza infrastructura şi se va dezvolta turismul zonal. De asemenea, creşterea siguranţei cetăţenilor şi modernizarea unităţilor de învăţământ sunt priorităţi pentru actuala administraţie locală a municipiului", a precizat deputatul Samoil Vîlcu.

Referindu-se la proiectul ce include construcţia podului de la Morilor, parlamentarul PDL spune: „Pe linia fluidizării traficului, a fost dezvoltat şi proiectul „Artera de legătură între strada Ştirbei Vodă şi strada Morilor, inclusiv podul peste râul Olăneşti" care are o valoare totală de 1,2 milioane euro, din care 916 mii de euro reprezintă finanţarea nerambursabilă. Fluidizarea traficului din zona centrală a fost motivul elaborării acestui proiect. Proiectul va contribui la creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei, facilitarea accesului pietonilor şi a autovehiculelor, la reducerea poluării rezultate din emisii şi noxe, precum şi a poluării fonice. Acum investiţia se află la final şi va fi inaugurată.

Exemplul de succes municipalităţii din Râmnicu Vâlcea poate fi urmat şi de alţii, iar pentru a continua pe aceeaşi linie, în 2012 va demara procedura de contractare a patru noi proiecte, aflate în prezent pe lista de rezervă.
În concluzie, administraţia din Râmnicu Vâlcea a înţeles foarte bine cum trebuie atrase şi cheltuite fondurile europene", a conchis parlamentarul democrat-liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe