Avocatul secolului în procesul secolului: Veronel Rădulescu

miercuri, 9 noiembrie 2011

Avocatul secolului în procesul secolului: Veronel Rădulescu

Astăzi, la ICCJ, se judecă un proces cu o miză istorică şi economică atât de importantă, încât îl putem numi, fără teamă de a greşi, "procesul secolului". EVZ, în ediţia sa de azi, explică lucrurile cu autoritatea presei aflată în proximitatea procesului:

"Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca astăzi un episod important, poate chiar ultimul, dintr-un serial întins de chichiţe avocăţeşti pe aproape 60 de ani. Prinţul Carol Mircea al României a fost recunoscut drept fiu legitim al Regelui Carol al II-lea în mai multe instanţe din Europa. Casa Regală nu e de acord şi se luptă din 1955 să întoarcă decizia.
Magistraţii români sunt însărcinaţi să judece un proces de "exequatur", recunoaşterea unei hotărâri judecătoreşti pronunţată de un tribunal străin. Practic, se decide dacă Carol Mircea Grigore va fi recunoscut şi în România, după decizia unei instanţe supreme din Portugalia, acceptată de magistraţii din Franţa şi Marea Britanie, drept fiul legitim al lui Carol al II-lea. E o decizie cu o miză dublă. În primul rând, e vorba de cea istorică, în al doilea rând, dacă decizia luată în 1955 în Portugalia va fi acceptată, se schimbă ordinea la împărţirea moştenirii regale.
"

Ei bine, unul dintre cei doi avocaţi angajaţi de prinţul Paul de România este nimeni altul decât Veronel Rădulescu, cel care nu este profet în ţara lui, adică la Vâlcea.

Veronel Rădulescu a ales o cale ocolită ("Comportamentul ocolit este comportamentul inteligent", spunea un mare psiholog) şi se afirmă în politică şi avocatură "ocolind" spaţiul care plafonează al judeţului Vâlcea. De curând, avocatul Rădulescu a fost ales vicepreşedinte al Comisiei de Politică Externă şi Drepturi Civice a PDL, spre uimirea şi "spaima" unor colegi de pe plan local.

În treacăt fie spus, în politica PDL din Vâlcea Veronel Rădulescu este dorit ca sarea în ochi, nu ca sarea în bucate.

Gheorghe Smeoreanu (www.criterii.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe