Muncitorii de la Uzina Mecanică Băbeni nu şi-au mai luat salariile de un an

duminică, 6 noiembrie 2011

• Performanţă de Cartea Recordurilor

Muncitorii de la Uzina Mecanică Băbeni nu şi-au mai luat salariile de un an

Din septembrie 2010, Uzina Mecanică Băbeni (Vâlcea) nu şi-a mai putut plăti cei 100 de muncitori. Încasările firave ajung doar pentru cheltuielile curente şi pentru o parte din datorii. Oamenii au continuat să vină la muncă hrănindu-se cu promisiuni: „Poate mâine, poate săptămâna viitoare vă luaţi banii". De câteva zile, angajaţii de la la Uzina Mecanică Băbeni Vâlcea refuză să intre la luru, nemultumiţi că nu şi-au mai primit salariile de peste un an. Le-a ajuns cuţitul la os şi nu mai vor să muncească fără bani.

Plângerile unor oameni care au cuţitul la os

„Din septembrie, anul trecut, nu ne-am mai dus cu bani acasă. Directorul ne-a tot minţit că azi, că mâine. Avem bani împrumutaţi de peste tot, nu mai ştim cum să facem să le achităm", susţine Carmina Tănăsie, salariat. Cei o sută de angajaţi vin la lucru dar stau în faţa uzinei câte opt ore şi sunt decişi să continue protestul până când îşi primesc salariile. „Avem şi o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă prin care UM este obligată să ne achite salariile însă nu este respectată de luni de zile. Directorului puţin îi pasă de noi", susţine Ion G. salariat.

Directorul îi roagă să se întoarcă la muncă: „Aveţi răbdare încă o săptămână"

Unitatea are conturile blocate de un an din cauza datoriile la buget de peste 1,2 milioane de lei. Toţi banii încasaţi din contractele de delaborare a muniţiei sau din vânzarea de fier vechi se duc pe utilităţi şi acoperirea datoriilor aşa că pentru salarii nu mai rămâne niciun leu.
Directorul Ion Mărculescu face eforturi să-i convingă pe muncitori să se întoarcă la lucru pentru a nu pierde contractele. „Mă rog de ei de două zile, nu am ce să le fac. Problema este că dacă nu ne onorăm contractele nu încasăm nici bani. Le-am cerut să aibă răbdare încă o săptămână până mai facem rost de ceva bani pentru a debloca conturile", a spus directrul societăţii.

Uzina Mecanică Băbeni este privatizată prin metoda PAS, fiind însă unitate strategică are obligaţia prin lege de a menţine în stare perfectă de funcţionare toată aparatura pentru ca, în caz de necesitate, să poată produce muniţie pentru Armata Română. De la stat nu mai primeşte niciun ajutor finaciar. Salariaţii ameninţă că intră în greva foamei dacă nu îşi primesc măcar o parte din lefuri. În aceeaşi situaţie se află şi angajaţii lui Gigi Becali de la Uzina Mecanică Drăgăşani care nu şi-au pimit salariile de şapte luni.

(www.evz.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe