Controversatul Florinel Butnaru, ales în Comisia judeţeană de atribuire a licenţelor de traseu

duminică, 6 noiembrie 2011

• Propus chiar de către directorul general al ARR,

Controversatul Florinel Butnaru, ales în Comisia judeţeană de atribuire a licenţelor de traseu

• în cadrul acestei comisii, şeful ARR Vâlcea va face jocurile firmei Matdan şi îi va atribui în 2012 (atunci va avea loc licitaţia) toate traseele rutiere „grase" din judeţul Vâlcea

Săptămâna trecută, Consiliul Judeţean Vâlcea a ales două persoane care să facă parte din Comisia paritară pentru asigurarea propunerilor de atribuire a serviciului de transport public de persoane prin servicii regulate şi de atribuire a licenţelor de traseu. Însă, surpriză de proporţii, pentru că unul dintre cei aleşi să facă parte din această comisie este chiar controversatul Florinel Butnaru, şeful ARR Vâlcea, „prietenul" firmei Matdan şi cel care a încălcat flagrant legea atunci când a fost vorba de societatea Antares Transport. Este clar pentru oricine că Florinel Butnaru va face în această comisie jocurile firmei Matdan şi îi va atribui în 2012 (atunci va avea loc licitaţia) toate traseele rutiere „grase" din judeţul Vâlcea. Cealaltă persoană care va face parte din comisie este Nadia Văduva, consilier la Direcţia Economică din cadrul CJ Vâlcea.

Tot Consiliul Judeţean Vâlcea a ales doi membri supleanţi care să facă parte din Comisia paritară pentru asigurarea propunerilor de atribuire a serviciului de transport public de persoane prin servicii regulate şi de atribuire a licenţelor de traseu: Mihaela Daniela Moldoveanu, consilier la Direcţia Economică din cadrul CJ Vâlcea şi Alin Dicu, inspector de specialitate la Autoritatea Rutieră Română Vâlcea („vasalul" lui Florinel Butnaru). Prin două adrese succesive, Consiliul Judeţean Vâlcea a solicitat ARR să i se comunice numele persoanei propuse pentru a avea calitatea de reprezentant al agenţiei teritoriale ARR Vâlcea, în comisia paritară menţionată. Urmare acestei solicitări, prin adresa înregistrată la CJ Vâlcea sub nr 11503/30.09.2011, Autoritatea Rutieră Română Agenţia Vâlcea a transmis Decizia nr. 1351/31 august 2011 semnată chiar de către directorul ARR, Meluş Florian Coman, prin care Florinel Butnaru a fost nominalizat ca reprezentant al instituţiei respective în Comisia paritară pentru asigurarea propunerilor de atribuire a serviciului de transport public de persoane prin servicii regulate şi de atribuire a licenţelor de traseu.

Legăturile de afaceri ale lui Butnaru cu patronul Matdan SRL din Argeş au rădăcini tocmai în anul 2006, când cei doi s-au coalizat pentru a-l da jos pe fostul director al Autorităţii Rutiere Române (ARR) Vâlcea, Ovidiu Crăpătureanu. Pentru a da o notă de seriozitate acţiunii de detronare a lui Crăpătureanu, Florinel Butnaru şi-a tras o fundaţie fantomă - Florexim - care avea prevăzut, prin obiectul de activitate, următoarele: „organizaţie neguvernamentală de luptă împotriva corupţiei şi abuzurilor". Până atunci, din anul 1998, Florinel Butnaru mai deţinuse funcţia de administrator la SC Florexim Internaţional SRL din Râmnicu Vâlcea, o societate înfiinţată de Florica Ştefan. Florinel Butnaru a stat administrator la această societate până în luna mai 2003, când a fost înlocuit de chiar asociatul unic, Florica Ştefan. Tot atunci, SC Florexim Internaţional SRL a înfiinţat Centrul de Pregătire şi Perfecţionare în Transporturi Rutiere „Florexim Internaţional", care avea sediul în strada Mihai Eminescu nr. 14 din Râmnicu Vâlcea.

În anul 2006, Daniel Matei, patronul de la Matdan SRL, şi Dragoş Stoica, administratorul de la Bus Trans SRL, aveau nevoie de un om de paie la conducerea ARR Vâlcea, de cineva care să nu le strice „afacerile" care le derulau în domeniul transportului rutier de persoane. L-au găsit uşor pe Florinel Butnaru, preşedintele Fundaţiei Florexim, cel care avea să preia stindardul de luptă împotriva directorului de atunci al ARR Vâlcea, Ovidiu Crăpătureanu. În acest sens, în vara anului 2006, i-au trimis un memoriu de şase pagini fostului prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu, memoriu în care Florinel Butnaru şi Daniel Muşat l-au făcut pe Ovidiu Crăpătureanu „nebun cu acte în regulă".

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe