Constantin Mazilu: UNPR lansează “Platforma de Stânga

duminică, 6 noiembrie 2011

Constantin Mazilu: UNPR lansează „Platforma de Stânga"

De anul viitor, vârfurile societăţii româneşti se vor regăsi în Uniunea Social Progresistă. Conducerea UNPR a decis lansarea, la sfârşitul acestui an, a Uniunii Social Progresiste, o mişcare civică de centru-stânga, care va susţine UNPR la alegerile de anul viitor. Însă, săptămâna aceasta, pe 10 noiembrie, progresiştii mai au pe agendă şi promovarea  „Platformei de Stânga", un document care va despărţi „ireversibil stânga europeană modernă şi progresistă de stânga comunistă ori neocomunistă". „La sfârşitul lunii decembrie se creează Uniunea Social Progresistă. Este de fapt o mişcare civică în care asociaţiile de pensionari, patronatele, sindicatele, marile valori ale României vor fi reprezentate de noi într-o mişcare civică atât în Guvern cât şi în Parlamentul României. Această platformă civică de centru-stânga, de interes naţional pentru România şi români se va numi Uniunea Social Progresistă.

Deja semnăm protocoale", a dezvăluit Constantin Mazilu, deputat UNPR. Mazilu a ţinut să precizeze că Uniunea Social Progresistă nu va participa la alegerile de anul viitor, însă va fi reprezentată de UNPR atât în Guvern, cât şi în Parlament. Dea semenea, preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a făcut public faptul că progresiştii se pregătesc să lanseze „Platforma de Stânga". Potrivit lui Diaconescu, platforma nu este „nici partid, nici personaj de benzi desenate", ci un document care va despărţi „ireversibil stânga europeană modernă şi progresistă de stânga comunistă ori neocomunistă". „Fără să vreau neapărat să folosesc cuvinte mari, vă spun că „Platforma de Stânga"este documentul care desparte ireversibil stânga europeană modernă şi progresistă de stânga comunistă ori neo comunistă.

(...) Această dată reprezintă momentul la care a început demolarea zidului Berlinului. De la acel moment, ‘lumea luminată', Europa civilizată, a reuşit să schimbe destinul mişcării de stânga fără să pretindă utopic dispariţia stângii. Doctrinei de stânga i s-a dat o nouă şansă şi o nouă viaţă. Aşa s-a născut stânga europeană modernă", argumentează liderul UNPR. Cristian Diaconescu mai scrie pe blogul său că „Platforma de Stânga", „ar trebui să împlinească relevanţa si vibraţia unor documente precum Dorinţele Partidei Naţionale, document progresist prin excelenţă, vital pentru etapa dramatică a transformării şi evoluţiei vieţii politice româneşti de la 1848". La începutul lunii trecute, preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, anunţa că partidul său doreşte să creeze o platformă de centru stânga pe scena politicii care să strângă împreună organizaţii civice, asociaţii de pensionari, dar şi structuri sindicale şi patronale şi formaţiuni politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe