Mai multe persoane transportau material lemnos fără documente legale

miercuri, 2 noiembrie 2011

• În localităţile Bălceşti şi Lăpuşata,

Mai multe persoane transportau material lemnos fără documente legale

La data de 01 noiembrie a.c., poliţiştii din Bălceşti, în colaborare cu jandarmi din cadrul Detaşamentului Bălceşti, au efectuat în oraş o acţiune pe linie de silvicultură pentru prevenirea şi combaterea furturilor de material lemnos. Cu această ocazie au identificat patru bărbaţi, Irinel V., Aurică S., Ion N. şi Ilie V., toţi din Bălceşti, care au tăiat şi sustras cu patru căruţe material lemnos dintr-o pădure situată pe raza oraşului Bălceşti. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că persoanele depistate nu deţin documente legale pentru transport, motiv pentru care materialul lemnos a fost confiscat şi lăsat în custodia Ocolului Silvic Bălceşti până la finalizarea cercetărilor.
În aceeaşi zi, şi poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Lăpuşata au depistat, în comuna Lăpuşata, o autoutilitara condusă de Bogdan D. din comuna Cernişoara care transporta cantitatea de 2,3 metri steri material lemnos, esenţă fag şi carpen, fără a deţine aviz de însoţire sau documente de provenienţă pentru materialul lemnos transportat. În aceeaşi localitate a fost identificat şi Dumitru I., tot din comuna Cernişoara, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 1,5 metri cub material lemnos, esenţă fag şi carpen, având asupra sa aviz de însoţire, însă acesta data din 28 octombrie. Cei doi conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, conform prevederilor legale, fiecare cu amendă contravenţională în valoare de 2000 lei, întreaga cantitate de material lemnos fiind confiscată şi predată organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Horezu.

Poliţiştii au identificat suspecţii în cazul unui furt produs în comuna Mihăeşti

La data de 31 octombrie, la ora 22.50, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rm. Vâlcea au fost sesizaţi cu privire la faptul că, mai multe persoane au pătruns în incinta unei societăţi comerciale din comuna Mihăeşti, de unde au sustras bunuri care pot fi valorificate la centrele de colectare fier vechi. Poliţiştii aflaţi în patrulare în zona respectivă s-au deplasat cu operativitate la sediul societăţii comerciale, în apropierea acestuia fiind identificată o căruţă în care se aflau două ţevi metalice şi patru bare metalice, precum şi patru persoane care în momentul sosirii poliţiştilor au fugit, abandonând căruţa. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit identitatea celor patru persoane, toate cu domiciliul în comuna Mihăeşti, sat Stupărei. Bunurile au fost recuperate şi predate paznicului societăţii. În cauză s-a întocmit dosar penal , cei patru fiind cercetaţi pentru infracţiunea de furt.

La volan, sub influenţa băuturilor alcoolice

La nivel naţional, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, s-au produs în acest an un număr de 769 de accidente rutiere în care 34 de persoane şi-au pierdut viaţa, 262 au fost rănite grav şi 734 rănite uşor. Astfel, în seara zilei de 31 octombrie, la ora 20.20, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Călimăneşti au depistat circulând pe DN7 CC, un autoturism marca Opel, condus de către Emil P. din oraşul Călimăneşti. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,73mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul din Brezoi unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţia reaminteşte conducătorilor auto faptul că legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală. Astfel, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge ori o concentraţie ce depăşeşte 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat.

Autovehicul neasigurat, ţintă pentru hoţi

La data de 31 octombrie, la ora 15.15, poliţiştii din Rm. Vâlcea au fost sesizaţi de către Ilie B. din Băile Olăneşti, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 15.00, persoane necunoscute, au sustras o bormaşină marca Bosch dintr-un autoturism parcat pe str. Calea lui Traian din municipiu, prejudiciul fiind de 700 lei. Cu ocazia efectuării cercetărilor, s-a stabilit că portierele autoturismului au fost lăsate neasigurate la părăsirea autovehiculului, iar bormaşina a fost sustrasă din portbagajul acestuia. Cercetările continuă pentru identificarea autorilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Analizând cazurile de furturi din autoturisme, cazuistica relevă faptul că fenomenul este generat de o serie de cauze precum: neglijenţa proprietarilor în a-şi asigura autoturismele cu sisteme de securitate eficiente; lăsarea portierelor deschise după părăsirea autoturismului; păstrarea în autoturism a bunurilor de valoare, bani, documente, etc.; parcarea acestora în zone neiluminate sau izolate. Măsurile de protecţie pe care trebuie să le ia fiecare proprietar în momentul parcării autovehiculului constituie elementul cheie pentru descurajarea potenţialilor infractori. Sub nici o formă nu trebuie lăsate în autoturism obiecte de valoare, bani sau acte personale. Pentru hoţi, acestea reprezintă o provocare.

Accident rutier pe fondul neacordării de prioritate

La data de 1 noiembrie a.c., la ora 12.18, Ion S., de 80 ani, din Bucureşti, a condus un autoturism, marca Dacia 1300, pe DN 7 iar la km.166+300m, în comuna Goleşti, nu a acordat prioritate de trecere la ieşirea dintr-o benzinărie intrând în coliziune cu un autotractor, ce tracta semiremorca, ansamblu condus de Pavel F., de 31 ani, din judeţul Arad, care circula dinspre Rm. Vâlcea către Piteşti. În urma impactului, conducătorul auto, Ion S., a fost rănit grav fiind diagnosticat cu traumatism cranio-facial minor, traumatism toracic cu fracturi costale bilateral, fractură omoplat drept, fractură femur stâng. Pasagera dreapta faţă din autoturism, Anastasia S., de 79 ani, a fost diagnosticată cu traumatism cranio cerebral grav, hematom intrameticular. Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe fondul neacordării de prioritate în judeţul Vâlcea s-au produs în acest an un număr de 49 accidente rutiere, soldate cu 2 morţi,15 răniţi grav şi 41 răniţi uşor. Pentru a preveni aceste gen de accidente rutiere poliţiştii recomandă conducătorilor auto să se asigure temeinic înaintea oricărei manevre pentru a nu pune în pericol viaţa lor sau a altor participanţi la trafic.

Joi, 3 noiembrie, poliţiştii premiază creaţiile artistice ale elevilor

În urma activităţilor preventive desfăşurate în cadrul Campaniei ,, Tu cui dai Accept" poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză a Prevenirii premiază creaţiile elevilor. Astfel, în data de 03 noiembrie, la ora 12.00, la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 5 din Râmnicu Vâlcea, în sala de festivităţi, va avea loc premierea elevilor care au participat la concursul de poezie, organizat în cadrul campaniei. Conform unei cercetări realizate de către Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din Poliţia Română, pe un eşantion de 903 elevi de gimnaziu din 50 de unităţi de învăţământ din întreaga ţară s-a stabilit faptul că: 70% dintre elevii de gimnaziu accesează Internetul cel puţin o dată pe zi; 86% dintre elevii care accesează Internetul frecventează site-urile de socializare; 70% dintre elevii de gimnaziu au întâlnit întâmplător pe Internet mesaje indecente sau pornografice; 25% dintre elevii de gimnaziu au oferit pe Internet informaţii personale despre ei şi familiile lor, inclusiv fotografii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe