|miercuri, martie 20, 2019
  • Follow Us!

Cursuri pentru apicultori şi pomicultori 

Camera Agricolă Judeţeană Vâlcea organizează:

Cursuri pentru apicultori şi pomicultori

Pe lîngă întocmirea proiectelor, Camera Agricolă Judeţeană Vâlcea, organizează permanent cursuri de formare profesională pentru meseria de apicultor si pomicultor.

Documentele necesare înscrierii la cursuri, sunt: copie după un act de studii ( minim 8 clase); copie după certificatul de naştere; copie după actul de identitate.

Cursurile vor dura trei luni şi se vor incheia cu un examen de absolvire. Absolvenţii vor primi certificate de calificare cu recunoastere naţională care le vor da dreptul să se angajeze, să înfiinţeze şi să conducă o exploataţie agricolă, să beneficieze de subvenţiile acordate de Guvern şi de finanţari prin programe europene de dezvoltare rurală.

Directorul Camerei Agricole Vâlcea, Marin Cernătescu, a declarat: „De la începutul anului şi pînă în prezent, Camera Agricolă a finalizat 5 cursuri de calificare, pentru un numar de 140 de fermieri vâlceni care s-au calificat in meseria de apicultor şi are un curs în derulare, examinarea avînd loc în această luna pe data de 20. Pe toată perioada anului se fac înscrieri pentru cursurile de calificare in meseria de apicultor şi pomicultor. În momentul în care avem înscrişi numarul necesar pentru fiecare grupa, se încep cursurile de calificare.”

Producătorii agricoli sau alte persoane care intenţionează să desfăşoare activităţi agricole şi doresc să urmeze cursuri de pregătire profesională, se pot adresa Camerei Agricole Judeţene din Rm. Vâlcea, str. Tudor Vladimirescu, nr. 1, etaj IV (în clădire cu Instituţia Prefectului ) , telefon 0250 /74 84 90 .

.

 

Leave a Response