Cei mai bogaţi şase vâlceni deţin o avere cumulată de circa 254 milioane euro

miercuri, 2 noiembrie 2011

• Potrivit Revistei Capital,

Cei mai bogaţi şase vâlceni deţin o avere cumulată de circa 254 milioane euro

Recent, celebra revistă Capital a publicat o nouă ediţie a Topului 300 cei mai bogaţi români. De departe, cei mai bogaţi vâlceni sunt fraţii Boromiz cu o avere de 76 milioane de euro (locul 82 la nivel naţional) din industria alimentară. Cifra de afaceri a grupului care are 20 de magazine a crescut ajungând la 110 milioane de euro. Fraţii Boromiz sunt acţionari şi la Moara Cibin prin intermediul companiei Boromir Prod SA, listată la bursă şi cu o capitalizare de 41,8 milioane lei. Boromir controlează 10% din activitatea de morărit de pe piaţa de profil din România. Cei doi vâlceni deţin patru fabrici de pâine, una de paste făinoase la Iaşi, o simigerie la Buzău şi o fabrică de patiserie şi cozonaci.

Nicolae Sofianu este clasat pe locul 122 în topul naţional al celor mai bogaţi români cu o avere de 50-52 milioane de euro din turism, imobiliare şi producţie. Potrivit omului de afaceri, în proprietatea sa se află 72 de hectare de teren în Râmnicu Vâlcea şi alte 5 hectare de teren reprezentând clădiri în aceiaşi zonă. Deţine la Băbeni o fabrică de ţevi preizolate şi de mobilă, care are 17 hectare de teren şi 3 hectare de clădiri. Acestor active li se adaugă o staţie de betoane şi un hotel la Drăgăşani, un hotel la Călimăneşti şi alte suprafeţe de teren la Brezoi. Perla unităţilor de cazare din portofoliul său este Grand Hotel Sofianu, inaugurat în 2009, unde milionarul şi-a expus colecţia de tablouri şi sculpturi.

Dumitru Becşenescu este clasat pe locul 129 în topul naţional al celor mai bogaţi români cu o avere de 48-50 milioane de euro din transporturi şi imobiliare. Antreprenor de vază al vâlcenilor, Becşenescu a investit mult în infrastructura de transport a oraşului (a se citi în autocare moderne). Alături a construit şi un centru comercial de 2.600 mp în urma unei investiţii de 3,5 milioane de euro. În 2010, grupul de firme controlate de Dumitru Becşenescu a înregistrat o cifră de afaceri de 122,4 milioane de euro şi un profit de 3,46 milioane de euro. Fascinat de America, milionarul vâlcean a achiziţionat câteva apartamente într-un hotel din Florida şi le-a pus în circuitul turistic.

Familia Mutu este clasată pe locul 176 în topul naţional al celor mai bogaţi români cu o avere de 33 milioane de euro din retail şi producţie. De numele soţilor Mutu se leagă lanţul de supermarketuri Annabella dar şi producătorul de conserve Râureni. În prezent, reţeaua de magazine a celor doi soţi numără 27 de unităţi, toate în Vâlcea. Pentru Dan şi Dorina Mutu lucrează peste 1.000 de persoane, ei fiind unul dintre cei mai mari angajatori din judeţ. Oamenii de afaceri vâlceni mai au în proprietate fabrica de conserve Râureni pe care au achiziţionat-o în 2009 pentru 8 milioane de euro. Familia Mutu mai deţine două spaţii comerciale de peste 1.000 mp în Călimăneşti şi Drăgăşani.

Dumitru Crăciunescu este clasat pe locul 227 în topul naţional al celor mai bogaţi români cu o avere de 25-26 milioane de euro din industria alimentară. Numele lui Crăciunescu este legat de procesatorul de carne Diana a cărui cifră de afaceri a fost în 2010 de 48,76 milioane de euro. În prezent, reţeaua de magazine Diana a ajuns la 22 de unităţi. Distribuţia produselor Diana se face şi prin intermediul firmei Magic Tic Tac, la care omul de afaceri are 50% din acţiuni. Dumitru Crăciunescu mai deţine 40 de hectare de teren agricol, cultivate cu furajere pentru animale.
Marinică şi Aurel Potop este clasat pe locul 299 în topul naţional al celor mai bogaţi români cu o avere de 16-17 milioane de euro din producţia de vopsele şi retail auto. Ultimii doi ani nu au fost tocmai reuşiţi pentru fraţii Potop, afacerea principală a celor doi, Sarcom - al patrulea mare jucător de pe piaţa vopselurilor - pierzând din profit. Anul trecut, Marinică Potop a deschis un showroom şi un centru de service autorizat Mercedes în Râmnicu Vâlcea.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe