În 2012, Festivalul Internaţional Eco Etno Folk Film revine definitiv la Slătioara

miercuri, 26 octombrie 2011

În 2012, Festivalul Internaţional Eco Etno Folk Film revine definitiv la Slătioara

Zilele trecute s-au sărbătorit 230 de ani de când vătaful de plai Urşanu a construit la Slătioara, în satul Vioreşti, un lăcaş de cult considerat unic datorită frizei cu potecaşi, pictată deasupra ferestrelor sale. La acest deosebit eveniment, alături de primarul Sorin Romcescu şi de comunitatea sa, au ţinut să fie prezenţi atât deputatul Aurel Vlădoiu, cât şi Prea Sfinţitul Emilian Lovisteanu Episcop Vicar al Apriscopiei Râmnicului, care nici de această dată n-a venit cu mâna goală la Slătioara, ci cu un cadou inestimabil: moşatele Sfântului Mare Mucenic Mercurie. Referindu-se la gestul înaltului prelat, aleşii PSD au avut numai cuvinte de laudă. „Pentru a cinsti acest moment, Prea Sfinţitul Emilian Lovişteanul a ţinut o slujbă foarte frumoasă.

A fost un moment înălţător. Biserica are de acum un ocrotitor nu numai pentru comuna Slătioara, ci pentru întreaga zonă. Moaştele au rămas definitiv la Vioreşti şi le mulţumim nespus de mult reprezentanţilor Arhiepiscopiei pentru donaţia făcută. Gestul lor le întăreşte oamenilor credinţa, speranţa, în aceste vremuri tulburi, în care mulţi dintre ei se simţeau deznădăjduiţi", au spus social-democraţii.

În acest timp, la Slătioara, istoricul Ioan Scurtu, academicianul Dan Berindei, scriitorul Dumitru Radu Popescu şi, nu în ultimul rând, un vâlcean de-al nostru, Ion Gh. Roşca, rectorul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, câţiva dintre cei mai luminaţi oameni din ţara noastră au fost premiaţi de Fundaţia „Nişte Ţărani". Profitând de prezenţa numeroasă la acest eveniment, Dinu Săraru le-a dat o veste foarte bună locuitorilor comunei sale natale. Scriitorul a anunţat că, anul viitor, Festivalul Internaţional Eco Etno Folk Film revine definitiv la Slătioara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe