Poliţiştii au identificat două femei suspecte în cazul unor furturi din locuinţe

miercuri, 28 septembrie 2011

Poliţiştii au identificat două femei suspecte în cazul unor furturi din locuinţe

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea au intensificat acţiunile de prevenire şi combatere a furturilor din locuinţe comise în municipiu. În urma activităţilor desfăşurate şi în baza informaţiilor deţinute, la data de 27 septembrie a.c., poliţiştii le-au identificat pe Adelina S. de 24 ani şi Alina S., de 24 ani, ambele din municipiul Rm. Vâlcea, care, prin folosirea de chei potrivite au sustras din apartamente mai multe bunuri şi bijuterii, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 20.000 lei.
În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile celor două suspecte, au fost identificate mai multe bunuri care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Pe numele acestora a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Dosare penale pentru conducerea unor vehicule neînmatriculate

La data de 27 septembrie a.c., la ora 17.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 11 Poliţie Rurală Zătreni l-au depistat pe Ion C., de 72 ani, din oraşul Bălceşti, conducând, pe drumurile publice, un tractor care nu avea număr de înmatriculare sau de înregistrare, conform prevederilor legale. Tot marţi, la ora 19.00, pe DJ 676, a fost identificat Alexandru B., de 24 ani, din comuna Fârtăţeşti, în timp ce conducea, în comuna Tetoiu, o motocicletă marca Kawasaki, care nu avea număr de înmatriculare. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că nici unul dintre conducătorii vehiculelor nu figurează în baza de date cu permis de conducere, motiv pentru care acestora le-au fost întocmite dosare penale pentru punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Accident rutier grav la Budeşti pe fondul nerespectării semnificaţiei indicatoarelor rutiere

Depăşirea neregulamentară continuă să fie şi în anul 2011 una din cauzele generatoare de accidente rutiere la nivelul judeţului Vâlcea, cu atât mai mult cu cât riscul de victimizare este ridicat în aceste cazuri. Ieri la ora 16.15, Adrian I. de 54 de ani din municipiul Zalău, judeţul Sălaj, conducând o autoutilitară pe D.N 67, în comuna Budeşti, judeţul Vâlcea, a ignorat semnificaţia indicatoarelor rutiere. Astfel, îndreptându-se dinspre Budeşti către Rm. Vâlcea, la km 197+63 metri a efectuat manevra de depăşire neregulamentară a mai multor autovehicule, într-o curbă la dreapta, în zona de acţiune a indicatorului „Depăşirea interzisă" trecând peste marcajul axial continuu. În urma efectuării acestei depăşiri, a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară marca Citroen, condusă regulamentar din sens opus de Nicolae G. de 37 de ani, din Rm Vâlcea, dar şi în coliziune laterală cu un autoturism marca Fiat condus de Viorel F. de 33 ani din comuna vâlceană Goleşti. În accident au fost răniţi grav Adrian I., diagnosticat cu fractură diafiză femurală stânga, Nicolae G. diagnosticat cu fractură deschisă femurală stânga şi Sever B., pasager dreapta în autoutilitara marca Citroen care a fost diagnosticat cu fractură platou tibial extern genunchi stâng.
În urma studiilor s-a constatat că o coliziune frontală între două maşini care circulă cu 90 km/h corespunde unei căderi de la 25 m, iar la o viteză de 110 km/h, unei căderi de la 43 m. Poliţiştii vâlceni recomandă tuturor participanţilor la traficul rutier să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere, rolul acestora fiind acela de a stabili normele de circulaţie în vederea prevenirii unor astfel de evenimente cu consecinţe nedorite.

Prinşi în flagrant la furat de fructe

La data de 26 septembrie, la ora 18.00, Ioana S. a sesizat că de pe terenul său situat în zona Cetăţuie din municipiul Rm. Vâlcea, au fost sustrase mai multe pere. Echipajul de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Rm. Vâlcea s-a deplasat cu operativitatea la faţa locului, identificând în flagrant pe Daniel U. de 18 ani, Nadia C. de 41 ani, Răzvan S. de 19 ani, toţi din municipiul Rm. Valcea şi Gheorghiţa P. de 45 ani din comuna Lungeşti, judeţul Vâlcea, care au sustras cantitatea de 429 kg. fructe dintr-o livadă aparţinând Ioanei S. Pe numele acestora, poliţiştii au întocmit dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Reglementările legale cu privire la dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarnă

Prin Ordonanţa Guvernului nr. 5/2011 a fost modificată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, introducându-se obligativitatea dotării cu anvelope de iarnă . Conform Directivei 92/23 a Consiliului Europei din 31 martie 1992 şi a Regulamentelor CEE - ONU, pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, acestea trebuie să fie inscripţionate cu unul dintre simbolurile „M+S", „M.S.", „MS" sau „M&S", fără a include în această categorie anvelopele marcate numai ,,all seasons".
Informăm conducătorii auto că Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prevede, la art. 102, alin (1), pct. 28, sancţionarea conducerii autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zãpadã, gheaţã sau polei, fãrã ca acesta sã fie dotat cu anvelope de iarnã, iar în cazul autovehiculului de transport marfã cu o masã totalã maximã autorizatã mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducãtorului auto, fãrã ca acestea sã fie echipate cu anvelope de iarnã pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fãrã a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, nefăcându-se referire la o anumită perioadă a anului. Amenda pentru fapta menţionată mai sus este prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 603 şi 1.340 lei), iar sancţiunea contravenţională este însoţită şi de măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.

Incendiu la o casă de locuit din oraşul Bălceşti

În data de 26.09.2011, la ora 19.41, pompierii militari, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea, au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, proprietatea lui B. Sabin, în loc. Bălceşti, str. Cernei. Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul casei, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp şi o bucătărie de vară, construită din lemn cu învelitoare din carton şi tablă, pe o suprafaţă de circa 9 mp. Pentru lichidarea incendiului s-a intervenit în colaborare cu SVSU al oraşului Bălceşti. Valoarea pagubelor este de circa 10.000 lei, iar cea a bunurilor salvate de aproximativ 40.000 lei. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi un scurtcircuit electric din cauza conductorilor electrici izolaţi necorespunzător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe