Handbalistele antrenate de Voina au ca obiectiv accederea în finală dar are de trecut de o grupă dificilă

miercuri, 28 septembrie 2011

Handbal feminin, Liga Campionilor: Oltchim vrea primele puncte în Germania

Handbalistele antrenate de Voina au ca obiectiv accederea în finală, dar au de trecut de o grupă dificilă

În sezonul trecut Oltchim Râmnicu Vâlcea şi-a propus accederea în finala competiţiei pentru a doua oară consecutiv. Campioana României l-a avut la debut ca tehnician principal pe ungurul Peter Kovacs, a continuat cu daneza Anja Andersen şi a terminat cu actualul antrenor, Radu Voina. Oltchim s-a oprit, însă, numai în faza grupelor principale. Obiectivul pentru acest sezon este tot finala Ligii Campionilor, competiţie care debutează la finale săptămânii cu meciurile din grupe. Oltchim va juca încă de vineri, în deplasare, în compania unui adversar inedit pentru această competiţie.

Nemţoaicele de la Buxtehuder vin din calificări, acolo unde au reuşit să producă surpriza şi să lase acasă pe Debrecen din Ungaria. Elevele lui Radu Voina vor pleca spre Germania în această dimineaţă, pe calea aerului, cu escală la Budapesta. Meciul se va juca la Hamburg pentru că sala din Buxtehuder nu este omologată pentru meciuri de Liga Campionilor. În mod normal presiunea nu va fi una mare pentru chimiste, la meci urmând să vină nu foarte mulţi spectatori. Cele două formaţii s-au mai întâlnit până acum într-o singură dublă manşă, chiar într-o semifinală de Challange Cup.

Nemţoaicele s-au calificat după ce partida de la Râmnicu Vâlcea a avut nevoie de prelungiri şi de aruncări de la 7 metri. Meciul de vineri va fi arbitrat de o bridadă din Danemarca formată din Malene Krolekke şi Karina Cristiansen în timp ce observator EHF a fost delegat austriacul Edeltraut Bertholt. În cealaltă partidă a rundei de debut a Grupei D, rusoaicele de la Dinamo Volgograd vor primi vizita finalistei Ligii Campionilor din sezonul trecut, Itxako Estella. Preşedintele echipei vâlcene, Petre Berbecaru, recunoaşte că un eventual insucces în această ediţie a Ligii Campionilor nu va mai fi iertat: Oficlaii Oltchimului aşteaptă cu speranţe debutul din Liga Campionilor. Preşedintele clubului, Petre Berbecaru, nu concepe un nou parcurs greşit, după ce în sezonul trecut s-a ratat accederea în semifinale: „Aşteptăm debutul cu emoţii, dar şi cu încredere şi cu mari speranţe. Jucăm primul meci în Germania, cu Buxtehuder, şi cred că vom păşi cu dreptul.

Este echipa venită din calificări şi, la fel ca noi, cred că şi adversarele îşi propun să ia patru puncte din meciurile cu Buxtehuder. Cred că ştiu şi handbalistele că nu avem voie să facem un pas greşit în Germania, iar dacă s-a ratat o dată obiectivul, nimeni nu le va ierta a doua oară. "Urmează o lună octombrie extrem de aglomerată, cu 10 meciuri, 4 în Liga Campionilor, 4 în campionat şi 2 cu naţionala de calificare pentru Euro 2012. Sperăm să intrăm cu victorie în Liga Campionilor contra lui Buxtehuder, e o echipă complicată, care a câştigat grupa de calificare. Ideal ar fi să venim din Germania cu o victorie, orice punct contează mult în clasamentul grupei D, unde vrem să mergem mai departe", a completat tehnicianul Radu Voina.

Meciurile din prima etapă a Ligii Campionilor:

Grupa A:

Byassen - Midtjylland
Thuringer - Buducnost Podgorica

Grupa B:

Viborg - Larvik
Podravka Koprivnika- Krim Ljubljana

Grupa C:

Metz - Hypo Viena
Randers - ETO Gyor

Grupa D:

Buxtehuder - Oltchim
Dinamo Volgograd - Itxako Estella

Fotbal, Liga a II-a
CSM vrea să treacă Mureşul

CS Municipal încearcă să leagă două rezultate bune pentru prima dată în acest sezon. După ce a trecut la limită de Chindia Târgovişte, gruparea din Zăvoi se va deplasa la Deva, pentru meciul cu Mureşul, una dintre formaţiile care se vor bate pentru evitarea retrogradării. De altfel, devenii au reuşit în ultimul moment să se menţină în eşalonul secund la finele sezonului trecut. Gazdele vin după un succes important, 1-0 pe terenul Arieşului Turda şi au urcat pe poziţia a şasea a clasamentului, cu 9 puncte la activ, cu trei mai multe decât vâlcenii antrenaţi de Tudor. În campionatul trecut cele două formaţii şi-au împărţit victoriile, Mureşul s-a impus acasă cu 2-1, vâlcenii pe propriul teren cu 2-0.
Programul complet al etapei: Juventus Bucureşti - Gloria Bistriţa, FC Argeş - Arieşul Turda, Mureşul Deva - CSM Râmnicu Vâlcea, Chindia - FC Bihor Oradea, Luceafărul Oradea - Alro Slatina, FC Maramureş - FC Olt, UTA Arad - Politehnica Timişoara, Gaz Metan Severin - Unirea Alba Iulia.

Fotbal, Liga a IV-a
Flacăra rămâne pe primul loc 

Flacăra Horezu rămâne pe primul loc al clasamentului în Liga a IV-a. Formaţia antrenată de Vasile Ilinca a trecut clar, 7-1, de Victoria Frânceşti, în deplasare şi a acumulat până acum 16 puncte. Podimul clasamentului este completat de CSM Drăgăşani şi Hidroelectra.
Rezultatele complete ale etapei: Minerul Ocnele Mari - Posada Perişani 0-1,
Minerul Berbeşti - Viitorul Valea Mare 3-1, ASA Hidroelectra - FC Băbeni 9-0, Unirea Păuşeşti Măglaşi - Experţi Popeşti 1-6, AS Şirineasa - AS Creţeni 1-0, CSM Drăgăşani - Voinţa Orleşti 2-1, Dinamo Rm. Vâlcea - AS 2009 Popeşti 3-2, Olteţul Zătreni - Lotru Brezoi 0-0, Victoria Frânceşti - Flacăra Horezu 1-7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe