Creşterea gradului de ocupare în Vâlcea prin implementarea unui proiect cu finanţare europeană

miercuri, 28 septembrie 2011

• Comunicat de presă

Creşterea gradului de ocupare în Vâlcea prin implementarea unui proiect cu finanţare europeană

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, în parteneriat cu Municipiul Drăgăşani şi Comuna Suteşti, implementează începând cu data de 01.11.2010 proiectul de grant cu titlul „O şansă pentru fiecare - Formare Profesională şi Ocupare". Proiectul se va derula pe o perioadă de 2 ani şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare", Domeniul Major de interventie 5.1 „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare". Valoarea proiectului este de 2.107.959 lei, iar contribuţia comunitară este de 1.698.288 lei.

În momentul de fata , proiectul este in plina desfasurare pe toate componentele de implementare, respectiv mediere şi plasare în muncă, testare psiho-aptitudinală, informare şi consiliere profesională şi formare profesională in meseriile urmatoare: lucrator în comerţ, bucătar, ospătar, zidar, pietrar, tencuitor, zugrav, ipsosar, tapetar şi vopsitor, competente antreprenoriale. Cursurile de formare se vor desfasura in patru localitati din judetul Valcea, respectiv Rm.Valcea, Horezu, Calimanesti si Dragasani avind ca formatori persoane autorizate cu expertiza probata in timp, in domeniile de calificare respective.Aceste activitati vor avea ca efect integrarea pe piata muncii a peste 250 de someri.

„Un fapt remarcabil este acela ca proiectul a integrat deja 8 persoane, fosti functionari publici cu experienta in domeniul ocuparii si formarii profesionale, care la momentul demararii proiectului erau someri.Prin acest efort al institutiei noastre, alaturi de partenerii nostri din proiect impreuna cu structuri patronale specializate, contribuim la integrarea unor persoane pe baza dezvoltarii de competente specifice solicitate pe piata muncii in zonele din care acestia provin. Proiectul se inscrie in masurile guvernamentale ce privesc dezvoltarea de competente si crearea de noi locuri de munca de catre angajatori in Romania , respectiv in judetul Valcea.

Director Executiv, Dumitru Nicu Cornoiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe