Sparle si soparle

duminică, 25 septembrie 2011

Sparle si soparle

• În două emisiuni de televiziune consecutive difuzate săptămâna trecută, preşedintele Traian Băsescu a reiterat ideea urgentării procedurilor de privatizare a Oltchim, iar „Guvernul trebuie să ia o decizie foarte rapidă în acest sens". Preşedintele ţării are dreptate: dacă nu se ia o măsură rapidă la nivel guvernamental, Oltchimul riscă să ajungă în pragul falimentului sub „măiastra" conducere a directorului Roibu.

• Fondul de investiţii britanic Carlson Ventures International, care deţine prin intermediul vehiculului de investiţii Nachbar Services Limited un pachet de 14% din acţiunile Oltchim, a anunţat că ia în considerare lichidarea participaţiei deţinute la combinatul chimic. Fondul Carlson a intrat în acţionariatul Oltchim la începutul lunii aprilie din acest an şi a plătit pe pachetul de 14% din Oltchim circa 5 milioane de euro, cea mai mare parte a acţiunilor fiind achiziţionate de la SIF Oltenia.

• Curtea de Apel Piteşti rămâne una dintre instanţele „controversate" din ţară: după aproape un an şi jumătate de procese, judecătorii din Piteşti s-au pronunţat, definitiv şi irevocabil, în sensul... condamnării cu suspendare a măicuţei Iuliana Claudia Oprea (40 ani) de la Mănăstirea Hurezi. Fiind la volanul unei dubiţe, călugăriţa a omorât, pe trecerea de pietoni, pe Diana Moţ, o copilă de 12 ani, din Ocnele Mari, care traversa, la 15 martie 2010, pe culoarea verde a semaforului din centrul oraşului Râmnicu Vâlcea.

• Pe bună dreptate, prefectul Petre Ungureanu a pus, în cadrul unei emisiuni TV, următoarea întrebare „retorică": de unde are Oltchim-ul lui Constantin Roibu să plătească milioane de euro publicitate în presa locală şi naţională, în condiţiile în care pierderile şi datoriile combinatului au ajuns la cifre astronomice. Cât priveşte replica pe care o aştepta „omul de paie" Diculoiu, prefectul nici măcar nu s-a coborât să răspundă la ameninţările proferate de sindicalistul de carton de la Oltchim.

• Probleme în „cuibuşorul de nebunii" al găştii „buicăniste" din PNL Vâlcea: Discoteca patronată de junii liberali Iliescu, Pruteanu şi Panduraşu, amplasată la intrarea din nordul oraşului Râmnicu Vâlcea, are probleme cu... vecinii. Aceştia sunt nemulţumiţi de nivelul decibelilor şi se întreabă cum au putut obţine patronii clubului - autorizaţia de funcţionare de la Primăria Râmnicului fără a avea... acordul vecinilor. Oamenii au depus deja mai multe sesizări la instituţiile abilitate să adopte măsurile legale în acest caz.

• Informaţie pe surse: Nicolae Minea şi-a făcut deja bagajele pentru a fugi din ţară. Poliţiştii vâlceni trebuie să fie foarte vigilenţi pentru a nu-i permite lui Minea s-o tulească peste graniţe acum când AMR câteva zile de... libertate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe