Primăria Râmnicului îşi face reclamă pe bani europeni

duminică, 25 septembrie 2011

Primăria Râmnicului îşi face reclamă pe bani europeni

Emanoil Popescu (www.criterii.ro)

Nu-mi plac oamenii care se laudă cu faptele altora sau se folosesc de ceea ce nu la aparţine pentru a se împăuna şi a-şi face reclamă pe gratis în faţa celorlalţi. Aceeaşi părere o am şi despre instituţiile care procedează în aceeaşi manieră. Pentru mine toţi cei care îşi permit asemenea fapte le-aş spune că este atât de aproape de catalogarea de hoţie, furt, încât aproape că nu se mai observă graniţa atât de subţire dintre a abuza prin folosinţă de bunurile altuia şi însuşire a bunurilor.

Începând cu data de 21 septembrie a început un program de distribuire de alimente din fonduri comunitare PEAD 2011, la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea. Acest lucru a fost comunicat presei prin e-mail şi postat şi pe site-ul Primăriei. Acest program de ajutorare alimentară a persoanelor defavorizate se derulează de ceva timp şi este cunoscut de către cei care au nevoie de acesta.
După această prezentare doresc să aduc în discuţie faptul că la locaţia de distribuţie a alimentelor europene comunitare a apărut de la bun început o ditamai firma, reclama, sau cum s-o mai numesc, care spune la toată lumea că „Primăria Râmnicu Vâlcea întotdeauna alături de cetăţeni !". Nu văd care ar fi rostul logic şi legal al acestei pancarte în afara faptului că vreo minte creaţă a dorit facă ilegal imagine Primăriei în scopuri pur electorale.

Să vă explic cum stau lucrurile din punct de vedere legal. PEAD este un Program European Anual de Distribuţie de Ajutoare. În principal, acesta este susţinut de anumite organizaţii de caritate participante la "Programul furnizarea de alimente către cele mai defavorizate persoane din Comunitate", deci la nivel de Uniune Europeană. Persoanele cele mai defavorizate sunt persoanele fizice, fie indivizi, familii sau grupuri compuse din astfel de persoane, a căror dependenţă socială şi financiară este înregistrată sau recunoscută pe baza criteriilor de eligibilitate adoptate de autorităţile competente sau este evaluată pe baza criteriilor utilizate de organizaţiile de caritate, aprobate de autorităţile competente.

Acum să vă spun şi care este mecanismul de distribuţie a ajutoarelor alimentare şi care sunt autorităţile competente să supravegheze bunul mers al programului.
În primul rând este Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), care este responsabilă cu gestionarea programului; organizează şi desfăşoară licitaţii şi încheie contracte cu operatorii economici; efectuează deconturile cu operatorii; controlează corectitudinea privind derularea programului; înformează Ministerul Agriculturii şi dezvoltării Rurale (MADR) despre toate circumstanţele care pot influenţa modificarea programului pe parcursul realizarii acestuia şi, în final, transmite MADR raportul de realizare a programului.
Următorul factor decizional din cadrul programului PEAD este reprezentat de către consiliile judeţene. Acestea asigură recepţia şi gestionarea produselor furnizate; repartizează şi distribuie către autorităţile publice locale, adică înspre primării.

Cel din urmă factor decizional, dar foarte important, până când produsele alimentare ajung în mâna destinatarului, a persoanei aflate în dificultate, este autoritatea publică locală - primăria, în cazul nostru Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea. Aceasta asigură distribuirea produselor către beneficiari, întocmeşte şi păstrează evidenţa distribuirii şi transmite aceste evidenţe către Consiliul Judeţean Vâlcea pentru arhivare.

După ce v-am explicat pas cu pas cum stau lucrurile mă întreb de ce trebuia să apară acea inscripţie, pancartă, firmă, reclamă... cu „Primăria Râmnicu Vâlcea întotdeauna alături de cetăţeni !" ? De ce ? Înţelegeam dacă aşa ceva apărea lângă un pod sau lângă o stradă care era un proiect care aparţine Primăriei Râmnicului, la viitorul pasaj suprateran de pe bulevardul Tudor Vladimirescu sau la alte obiective care reprezintă într-adevăr proiecte realizate sau care vor fi realizate de Primărie şi oamenii care se împlică pentru binele comunităţii. Dar aşa, ce logică şi cât de legal mai este ?

Mulţi ar veni să spună că anul electoral 2012 bate la uşă şi actualul primar Romeo Rădulescu a dat ordin să apară peste tot astfel de inscripţii. Daţi-mi voie să nu cred aşa ceva ! Nu stă un primar, la câte are pe cap, să se ocupe de astfel de mărunţişuri ieftine de propagandă electorală ilegală. Cineva, pentru că peste tot este căţeluşi de curte ai cuiva, a vrut ori din exces de zel să-i facă primarului Rădulescu campanie sau a vrut exact invers, să i-o tragă la ţurloaie. Oricum ar fi, potrivit demonstraţiei argumentate mai sus consider că inscripţia respectivă este... ILEGALĂ.

Punct ! Şi dacă vreţi o alăturare fabulistică, inscripţia este precum „Musca la arat", a lui Alecu Donici.
Emilian Frâncu pe facebook.com: Primarul PD este ahtiat sa-si faca imagine si este disperat ....Mare marlanie sa minti oamenii ca tu esti miloos si-i ajuti cand de fapt era o actiune U E... Cam la fel a fost cu actiunea de promovare sportiva organizata si platita de BRD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe